VIŠE OD MJESTA ZA OBJED: sjajno proširenje poznatog splitskog restorana

Mnogi su restorani puno više od mjesta za objed a upravo je ta znatno šira dimenzija ono što ih čini posebnima. Upravo takav je i Uje Oil Bar u Splitu, koji je ovih dana pokazao svoje novitete – dodatni prostor u kojem je sada i izložbena ribarnica i nova konoba

 


Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj hrani. Ovaj splitski restoran jedan je od onih koji je puno više od mjesta za objed. Jer, ovdje je svaki aspekt kulinarske priče pomno osmišljen. Povodom desetog rođendana, Uje Oil Bar proširio je svoj prostor na neke nove sadržaje, a jedan od njih u potpunosti je posvećen izložbenoj ribarnici. Tu je i nova konoba!

Tako pored restorana, wine bar te oleoteke sestrinskog branda Uje, od sada imaju i prostor u kojem izlažu dnevni ulov. Dok se čeka na stol u ribarnici moći će se popiti čaša pjenušca i degustirati svježa kamenica ili raznovrsni sirovi zalogaji.

Foto: Igor Jakšić

Na eventu upriličenom za desetogodišnji jubilej Uje je osmislilo poseban jelovnik koji donosi tradicionalnu dalmatinsku spizu na suvremen način. Za glazbeni dio zadužen je bio DJ Ante Jakir, a umjetninama je prostor oplemenio Hrvoje Marko Peruzović.

Foto: Igor Jakšić

U novom poglavlju Uje Oil Bara naglasak je stavljen na seafood meni, što do izražaja posebice dolazi u izložbenoj ribarnici gdje posjetitelji imaju priliku vidjeti i izabrati što od ponuđenog žele na tanjuru te u razgovoru s osobljem kreirati svoje gastronomsko iskustvo.

Foto: Igor Jakšić

Uje Oil Bar smješten je unutar zidina Dioklecijanove palače, u Dominisovoj ulici u nekadašnjem židovskom getu. Interijer i eksterijer upravo su odraz mediteranskog, a time i dalmatinskog štiha: dominiraju kamen, drvo, rustikalni namještaj i podovi te teglice sa začinskim biljem koje se koristi prilikom kuhanja.

Dalmatinsku notu upotpunjuju i različiti detalji, drvene police s bocama vina, zid obložen starim, zanimljivim novinskim člancima koji bude osjećaj nostalgije i sjete za prošlim vremenima ili prozorski okvir u vibrantnoj plavoj boji, savršen kontrast zidu od bijelog kamena.

Foto: Igor Jakšić

 


Terasa Uje Oil Bara kao stvorena je za uživanje u vrhunskim specijalitetima nakon šetnje starim Splitom. Okružena arhitekturom koja datira iz antičkih vremena, estetski je touch gastro priči koju Uje Oil Bar želi ispričati svojim gostima, stranim i domaćim.

Foto: Igor Jakšić

 

Komentari