Noćenje na Velikom kineskom zidu? Da, uskoro ćete i to moći – besplatno

Najveća kineska atrakcija, zid dugačak 8851 kilometar, sada postaje i mjesto gdje je moguće provesti više dana. Ali samo preko nagradnog natječaja koji je organizirao Airbnb koji nudi besplatnu avionsku kartu, smještaj u prekrasnim apartmanima, hranu i cijeli organizirani program

 

Jedna od najpoznatijih građevina na svijetu i zasigurno najpopularnija turistička destinacija u Kini, sada nudi i mogućnost noćenja. Slavni Kineski zid, dugačak 8851,8 km, koji se sastoji od obrambenih zidova s tornjevima te se zbog svoje jedinstvenosti nalazi na popisu UNESCOVE svjetske baštine i spada u sedam novih svjetskih čuda, na kratko će postati mini hotel, sastavljen od nekoliko apartmana. I to sve zahvaljujući zajedničkoj inicijativi Airbnb-ja i Pekinške udruge za razvoj turizma koje su se na ovaj način pridružile jačanju kampanje za očuvanje Kineskog zida.

 

Foto: Airbnb

 

Svaki apartman je zapravo sjajno uređena pop-up soba, koja u svome sastavu ima veliki krevet, dio za sjedenje, zatim za blagovanje te toalet. Posebnost prostora je što je otvorenog tipa – gosti naime doslovno nemaju krov nad glavom te im se pruža pogled na okolne planine i naravno, na zvjezdano nebo.

 

Foto: Airbnb

 

Gosti će tijekom boravka imati stručno vodstvo te biti upoznati sa svim važnim detaljima vezanima uz Kineski zid, ali i kinesku kulturu, glazbu, gastronomiju te odlaziti u šetnje prirodom.  Da biste bili dio ove priče za pamćenje i iskusili možda avanturu svoga života i to posve besplatno morat ćete se prijaviti putem stranice Airbnb te odgovoriti na nagradno pitanje. Ono glasi: Zašto je danas, više nego ikada, bitno da se ruše barijere među kulturama? Tako ulazite u potencijalne dobitnike ovog super putovanja, koje uključuje besplatnu avionsku kartu, smještaj i sve aktivnosti.

 

Foto: Airbnb

 

Natječaj se otvara 11. kolovoza, a nesvakidašnji aranžman traje od 4. do 8. rujna.

Ovo je inače nastavak tradicije kojom Airbnb dijeli nagradna putovanja na neobične destinacije – prije Kineskog zida, bio bila su to dvorana Chicago Bullsa, skijaška skakaonica, Ellis Island, pariške katakombe….

 

Foto: Airbnb

 

Foto: Airbnb

 

Komentari