MALA KUĆNA TERETANA: pametno ogledalo prikazuje različite vježbe, a sve pod vodstvom virtualnog instruktora

Sve je veći broj koji jedva čekaju da novi projekt švicarskog produkt dizajnera Yvesa Béhara bude dostupan u trgovinama jer je savršena zamjena za odlazak u teretanu, koji sada nije moguć. Ogledalo Forme, osim ogledavanja, nudi i svakodnevno vježbanje uz pomoć trenera koji se prikazuje na ekranu

 

 

 

Forme je sve samo ne obično ogledalo – plijeni svojim izgledom, ali i performansama koji nisu baš uobičajene. Pored svoje osnovne namjene, ogledalo je mala mini teretana što ga čini idealnim načinom ispunjavanja slobodnog vremena dok boravimo kod kuće. Također, ono je odgovor na sve one koji su redovito posjećivali teretanu, a sada to ne mogu zbog mjera karantene. No, i nakon što prođu ove mjere, Forme će biti super saveznik za vježbanje od doma.

S Forme ogledalom doista mogu ostati u formi. Švicarski produkt dizajner Yves Béhar osmislio je ogledalo koje može prikazivati različite programe vježbi – od fitnessa, gimnastike, boksa, joge, meditacija, vježbi zagrijavanja i istezanja, a sve uz pomoć virtualnog instruktora.

Kreator ogledala, dizajner Yves Béhar / Foto: Alanna Hale

Ogledalo je opremljeno mikrofonom, zvučnicima i kamerom, tako da imate dojam da ste na svom redovitom treningu u teretani ili na nekom drugom organiziranom satu vježbanja. Pametno ogledalo može se postaviti na zid ili biti samostojeće, a ima i ugrađen sustav utega, ručki i remenica kako bi korisnik mogao odraditi što više vježbi guranja, vučenja i podizanja iz različitih kuteva i pod različitim opterećenjem.

 

Foto: Peter Belanger / Forme Life and Fuseproject

 

Također, ogledalo će prilagoditi utege koji su za vašu razinu fitnessa. Dovoljno je stati ispred ogledala, koje postaje zaslon visoke rezolucije i uključiti program kroz koji vas vodi virtualni trener te podesiti željena opterećenja i ostale detalje, a tijekom vježbanja možete kontrolirati otkucaje srca.

Tijekom treninga možete si postaviti ciljeve i sami izabrati na što ćete tijekom treninga staviti naglasak – kardio vježbe, snagu, izdržljivost, mišiće, a Forme vam može dati dnevne preporuke o optimalnim vježbama i količini aktivnosti na temelju godina i tjelesne težine.

Foto: Peter Belanger / Forme Life and Fuseproject

Kada se ne koristi, svi dodatni pomagači se mogu skloniti iza zaslona ogledala i ono zadobiva svoju temeljnu funkciju. Sada nam još samo preostaje sačekati da se Forme pojavi u prodaji. No, veći problem od čekanja mogla bi predstavljati njegova cijena koja će biti oko 5000 američkih dolara…

 

Komentari