Kućni ured vam je još uvijek za kuhinjskim stolom? Predlažemo tri modela radnih stolova, jedan je od kartona

Mjere sprečavanja širenja korona virusa mnogima su donijele rad od kuće. Neki su se već na početku snašli i organizirali prostor za rad, a neki još uvijek “ureduju” za kuhinjskim stolom. Za ove posljednje, ali i sve koji žele novi radni stol, nudimo tri izvrsna dizajnerska rješenja koja ne zauzimaju puno mjesta

 

 

 

Navike u privatnom i poslovnom životu znatno su nam svima promijenjene tijekom nekoliko posljednjih tjedana. Jedna od njih je svakako i rad od kuće. Mnogi su svoje urede preselili doma, a u nadi da će mjera ograničenog kretanja i apel #ostanidoma trajati dva-tri tjedna, nisu ni pokušavali organizirati svoj mini kućni ured. No, rad za kuhinjskim stolom ili klub stolićem u dnevnom boravku zna biti prilično naporan i nepraktičan. Ubrzo se pokaže da je potreban jedan određeni kutak gdje biste imali mir, privatnost i sve stvari potrebne za rad – na jednom mjestu.

Ako još uvijek tražite radni stol, a ne raspolažete s puno mjesta, nudimo vam tri dizajnerska modela koji osvajaju svojim dizajnom, ali i funkcionalnošću.

 


 

ZIDNI MINI STOL

Zidni stol (The Wall Desk) minimalističkog dizajna kreirali su dizajneri sa sjedištem u Kopenhagenu, Norm Architects, za svoje zemljake, danski brend Menu. Ovo je samo nastavak njihove suradnje, koja traje godinama.

Kao što ime sugerira, stol je montiran na zid i može se koristiti kao minijaturni radni prostor. Kad se ne koristi, stol se sklopi i ne zauzima dragocjeno mjesto, a kožni remen čvrsto drži površinu stola, skrivajući i sadržaj ispod stola. Stol u svojoj unutrašnjosti sadrži policu, što je vrlo praktično za odlaganje elektroničke oprema ili osobnog pribora.

Foto: Leibal

 

Upravo su male dimenzije i mogućnost sklapanja te prilagodbe za razne namjene (stolić za šminkanje, polica za sitnice, odlagalište ključeva, mobitela….) ovaj stol nagrađivanog dizajnerskog dvojca Jonasa Bjerre-Poulsena i Kaspera Rønna iz Norm Architectsa učinile vrlo popularnim otkada je nedavno predstavljen javnosti.

Foto: Leibal

 

 


#STAYTHEFUCKHOME STOL

 

Danski startup Stykka predstavio je nedavno javnosti svoj stol napravljen od kartona. Ali dovoljno debelog i čvrstog da može izdržati računalo i ostale sitnice koje idu na radni stol. Nastao kao posljedica aktualne borbe protiv korona virusa i činjenice da mnogi rade od kuće, “#StayTheFuckHome” stol (ime je referenca na hashtag #stayhome  tj, ostani doma kojim se promiče ostanak kod kuće)  ustvari je mini radno mjesto.

Lako se može sastaviti iz dva komada presavijenog kartona i radne plohe. Korisnik ga može bez problema sam sklopiti, a nakon što prođe pandemija, stol može i dalje imati svoju ulogu te se na koncu i reciklirati.

 

Foto: Stykka

“Stvaranjem ovoga stola namjera nam je bila potaknuti što je moguće veći broj ljudi da rade od kuće umjesto da odlaze u ured i riskiraju širenje virusa“, kažu iz Stykke. Njihov stol može se naručiti online ili, ako imate pristup kartonu i laserskom rezaču, možete preuzeti predložak i sami ga ispisati.

“Želimo da dizajn koristi što većem broju ljudi. Zbog toga smo produkcijske datoteke učinili otvorenima i slobodno dostupnima za preuzimanje pod licencom Creative Commons”, ističu kreatori.

Foto: Stykka

 


RAIL WALL STOL

 

Zidni radni stolić Rail Wall japanskog produkt dizajnera Keijia Ashizawe za danski brend Menu može se doista zbog svojih dimenzija uklopiti u bilo koju prostoriju te imati različite namjene. Za one bez prave radne sobe, Rail Wall može stvoriti improvizirani stol u hodniku, dnevnoj ili spavaćoj sobi ili biti polica ili pult. Pričvršćen na zid čeličnim nosačem, što ga činim čvrstim, stolić naročito pomaže u organiziranju radnog kutka u malim prostorima.

 

Foto: Dezeen

 


Ovaj mini radni stol dolazi u varijanti prirodnog ili obojenog hrasta te tri dimenzije – 21 cm, 45 cm i 92 cm.

 

Foto: Dezeen

 

Komentari