BALENCIAGA X BANG & OLUFSEN: torbica ili zvučnik? Oboje.

Balenciaga x Bang & Olufsen nova je suradnja o kojoj se ne prestaje pričati. U sinergiji dvaju luxury brendova nastala je ekstremno limitirana kolekcija zvučnika torbica od samo 20 primjeraka.

 


Demna Gvasaglia ne prestaje šokirati modni svijet, ali sve više i svijet uopće. Ovaj kreativni direktor nekoć ugledne, ali gotovo propale modne kuće Balenciagu je izdigao iz pepela. Dapače, Balenciaga je trenutno najjpoželjnije ime na modnoj sceni, a popularnost može zahvaliti Demni i njegovu radikalanom odmaku od svega tradicionalnog.

Kreativac gruzijskog podrijetla sada je iznenadio modnu javnost suradnjom s luksuznim brendom zvučnika i audioopreme Bang & Olufsen. Predstavili su torbicu koja je ujedno i potpuno funkcionalni zvučnik u dvije boje – crna i srebrna.

MUST HAVE SVAKOG MODERNOG DOMA: praktičan uređaj koji ima jaku umjetničku notu

balenciaga x bang olufsen
Foto: Balenciaga

Torbica doista i je torbica, odnosno, nije riječ samo o zvučniku u obliku popularnog modnog dodatka. Ovaj modno-tehnološki hibrid doista ima obje funkcije, pa tako osim mogćnosti reprodukcije zvuka savršene jasnoće i oštrine, ova torbica ima i unutarnji pretinac izrađen od najfinije talijanske janjeće kože za spremanje stvari.

Kako nam nova tehnologija može pomoći – u kuhinji!

balenciaga x bang olufsen
Foto: Balenciaga

Foto: Balenciaga

Osim u osjećaju ekskluzivnosti, dvadeset vlasnika ove torbe moći će uživati i u 18 sati reprodukcije spajanjem pomoću Bluetooth tehnologije između dvaju punjenja. Torbice će biti izrađene iz jednog komada alumijske rude. Nakon temeljite obrade slijedi i ručno poliranje pa tek onda mogu biti dostavljene u nedavno otvoren pariški Balenciaga Couture store.

Ne sumnjamo da će se pratitelji mode, ali i tehnologije stvoriti podužu listu zainteresiranih za ovaj modno-tehnološki hibrid. Demnina genijalnost i neupitan utjecaj kada je riječ o modi mogao bi, bez sumnje, polučiti i potpuno novi trend brisanja granica između mode i tehnologije. Osim ove limitiranje kolekcije, Balenciaga je predstavila i poprilično distopijskog – u nedostatku boljeg izraza – štita za lice. “Face shield” Balenciaga je razvila u suradnji s mercedesovom divizijom za primjenjene znanosti u okviru svog F1 tima.

Nagrađeni usisavač najmanje izgleda kao kućanski aparat. Oduševit će ga vas njegove brojne uloge

Foto: Balenciaga
Komentari