Radni stol studija iz Međimurja među najboljima u Europi

Dizajnerski studio Sobočan iz Murskog Središća sa svojim konceptom radnog uredskog stola iz kolekcije movo našao se među najboljima na četvrtom izdanju nagrada DesignEuropa u Berlinu.


U finalu nedavno okončane dizajnerske manifestacije u Berlinu, DesignEurope, rad našeg domaćeg dizajnerskog studija Sobočan našao se među najboljima.

U finale četvrtog izdanja nagrade Design Europe ova tvrtka koja se bavi i proizvodnom namještaja u Murskom Središću je dospjela sa svojim uredskim stolom The Performer iz kolekcije movo.

To je prvi puta da je hrvatska tvrtka dospjela u finale ove prestižne nagrade.

Foto: Sobočan

Nagradu u kategoriji malih i novih poduzeća/studija su dobili RemigoOne, električni izvanbrodski motor dizajnerice Ajde Bertok iz Slovenije a aparat za kavu Full Automatic Espresso Coffee Machine koju su Talijani Raffaella Mangiarotti, Vittorio Bertazzoni i Matteo Bazzicalupo dizajnirali za Smeg, u kategoriji industrijskog dizajna.

Foto: Sobočan

Uredski stol The Performer međimurske tvrtke Sobočan, iza čijeg dizajna stoji Jakov Fatović, svidio se žiriju zbog svoje multifunkcionalnosti i mogućnosti prilagodbe prostoru. The Performer pruža sve potrebne uvjete za profesionalni rad. Svaki movo model je mobilan, sklopiv, opremljen strujnom kutijom i spremištem te ima mogućnost zaključavanja.

Foto: Sobočan

Stol podsjeća na koncept „švicarskog noža”, pri čemu svaka početna površina ima određenu funkciju, npr. radnu ploču, ladicu, ormarić za spise, kutiju za olovke i stanicu za punjenje. Radni stol ima radne ploče s obje strane tako da ga dvije osobe mogu upotrebljavati u isto vrijeme.

Model predstavlja moderan i nenametljiv dizajn s detaljima prirodnog drva na unutarnjim površinama koji stvaraju topao i ugodan učinak pri otvaranju ladice ili odjeljka.

Foto: Sobočan

Od kada ga je tvrtka Sobočan predstavila na tržištu 2020. godine do danas, višestruko je nagrađivan prestižnim međunarodnim dizajnerskim nagradama za svoj jedinstven i elegantan dizajn.
Foto: Sobočan
Komentari