Odabrani su najbolji domaći arhitektonski projekti u 2018.

Udruženje hrvatskih arhitekata dodjelilo je na izložbi u Rijeci tradicionalne nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2018. godini. Saznajte u nastavku koji su projekti bili najuspješniji

Na otvorenju tradicionalne Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata, koja se ovaj puta (i to s razlogom) održala u Rijeci uručene su i nagrade za najbolje arhitektonske radove u 2018. godini. Grad Rijeka iduće će godine naime biti Europska prijestolnica kulture pa nije bilo boljeg  mjesta za smotru najboljih radova domaće arhitekture u prošloj godini.

Izložba je realizirana u koprodukciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), Društva arhitekata Rijeka (DAR), DeltaLaba (Sveučilište u Rijeci) te programskog pravca Slatko i slano koji se realizira u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u prostoru Zgrade IVEX. Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivali su domaći članovi Stručnog savjeta UHA-e i međunarodni stručni žiri te odlučili da nagrada Viktor Kovačić za životno djelo bude dodijeljena akademiku Dinku Kovačiću.

 

 

Foto: Privatni arhiv

 

Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2018. godinu dodijeljena je Miji Roth i Tončiju Čerini za Osnovnu školu Zorke Sever u Popovači.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2018. godinu dodijeljena je Tomislavu Paveliću za dogradnju obiteljske kuće na Trešnjevci u Zagrebu.

 

Foto: Boris Cvjetanović

 

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2018. godinu dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHub.

RiHub je riječki kulturni centar u sklopu kojega će biti Informativni centar projekta Europske prijestolnice kulture (EPK) 2020, mjesto gdje će građani moći sudjelovati i predlagati programe u projektu EPK-a

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv

 

Posebna nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture posthumno je dodijeljena dr.sc. Tomislavu Premerlu, a nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2018. godinu dodijeljena je prof. dr. sc. Darovanu Tušeku za Leksikon splitske moderne arhitekture.

 

Izložba ostaje otvorena do 28. 4. 2019.

 

 

Komentari