ZAVODLJIVI SVIJET KERAMIKE: ne propustite hit kreativnu radionicu Tee Radić 

Spremni za nova znanja i vještine? Poznata akademska kiparica Tea Radić održat će popularnu radionicu keramike u dva termina u prostoru novootvorene škole Mirjane Mikulec

 

 

Za radionicu keramike koju vodi Tea Radić na sajmu InDizajn, koji se održava krajem rujna, uvijek vlada nezapamćen interes – ove godine mjesta su bila rasprodana još tijekom ljeta. Osim popularnosti keramike kao materijala kojim se stvaraju praktični i ukrasni predmeti za dom, mnogi radionicu upisuju i zbog njezine voditeljice, Tee Radić, splitske akademske kiparice koja na interesantan način zna prenijeti svoje znanje i vještine oblikovanja keramike.

Keramika opušta i odmara, zabavlja i potiče kreativnost, a rezultat je konkretan predmet koji može krasiti vaš dom, radno mjesto ili ga možete pokloniti dragoj osobi. Stoga smo odlučili za sve one koji su ostali bez svojih mjesta na radionici za vrijeme trajanja InDizajn sajma organizirati s Teom radionicu keramike 17. studenoga, i to u dva termina – u 11 i 16 sati.

Naravno, na radionicu koja se održava u prostoru škole za dizajn interijera Mirjane Mikulec, pozvani su i svi zainteresirani koji se žele upoznati sa svijetom keramike.

 

Foto: Darko Mihalić

Tea će održati radionicu Osnove keramike namijenjenu svima, neovisno o stupnju predznanja. Polaznici će na radionici naučiti tehniku pinchanja odnosno “štipanja”.

“Ovaj način oblikovanja predmeta vrijedan je aspekt rada s glinom i najizravnija je metoda za interakciju s medijem, oslanjajući se samo na svoje ruke” – ističe Tea koja je pokrenula i svoj brend Terra Ceramica, inače dobro poznat i izvan granica Hrvatske.

Foto: Marija Laća

Na radionici će polaznici osnove pinchanja svladati učeći na konkretnom primjeru: šalici ili posudici koju će sami izraditi pod budnim Teinim okom, a kada bude gotova, polaznici će je ponijeti kući i uživati u svakodnevnom ispijanju kave ili omiljenog napitka iz vlastoručno izrađenog predmeta.

Na radionicu terminu od 11 sati se možete prijaviti OVDJE, a za termin u 16 sati OVDJE.

Nakon prijave dobit ćete upute o daljnjim koracima. Vidimo se 17. studenoga u Žerjavićevoj 19!

Komentari