PAMETAN DOM: evo kako smanjiti račune električne energije i brinuti se za okoliš

Tehnologije olakšavaju život, a one novije donose i smanjenje ugljičnog dioksida, očuvanje okoliša te veliku uštedu energije što se itekako vidi na računima. Stoga ne čudi što takve kuće zovemo pametnima!

 


Ideja o pametnim kućama nije nova, međutim, ima sve veću važnost u odgovornom upravljanju resursa i smanjenju ekološkog otiska uslijed izazova klimatskih promjena. Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji i automatizaciji upravljanja energijom prepoznaje potrebe današnjeg stanovanja te pruža rješenja koja mogu svaku kuću učiniti pametnijom i ekološki osvještenijom.

Vizija za pametne kuće je da budu održive i da smanje emisije ugljičnog otiska kako bi doprinijele postizanju net-zero ciljeva. Sustavi za pametne kuće Schneider Electrica omogućuju međusobnu povezanost više uređaja, daljinsko upravljanje, prilagodljivost automatizacije, uštede energije i energetsku učinkovitost. Sve ovo zajedno vodi ka potrebama za promjene u načinu promišljanja o kvalitetnijem i pametnijem stanovanju koje će ujedno biti održivo.

„Schneider Electric nije samo usmjeren na stvaranje pametnih kuća, već i na njihovu dugoročnu održivost. Zahvaljujući inovacijama i automatizaciji domova, pametne kuće mogu se smatrati ulaganjem u budućnost“, ističe Margareta Heder, regionalna voditeljica marketinga u Schneider Electricu.

Promo foto Schneider Electric

Jedno od rješenja kućne automatizacije je KNX Touch Unit koji omogućuje upravljanje HVAC komponentama, odnosno grijanjem, ventilacijom, klimatizacijom te rasvjetom i roletama, ili pak upravljanje aparatima i instaliranim uređajima. To sučelje omogućuje potpuni nadzor nad različitim parametrima ambijentalnog okruženja. Prilagodba boje svjetla, temperature, svjetline, spuštanje roleta ili slušanje glazbe – sve je dostupno preko jednog sučelja. Funkcije su prikazane jasnim simbolima, a korisničko iskustvo je intuitivno kao kod pametnih telefona.

Inovativno rješenje ujedno čini dio KNX asortimana dinamičkih tipkala. Nova dinamička tipkala nude maksimalnu fleksibilnost kroz koncept modularne kocke i dinamičko označavanje bez papira. S obzirom na to da se danas potrebe mijenjaju brže nego ikada prije, fleksibilnost je ključna. KNX dinamičko tipkalo omogućuje prilagodbe koje se lako izvode, bez potrebe za velikim radovima ili kompliciranim procesima. Uz to, KNX tipkalo štedi vrijeme. S digitalnim ikonama i pojedinačnim tekstom na zaslonu u boji, označavanje uređaja postaje brže i preciznije. Više nema potrebe za ručnim označavanjem, što smanjuje mogućnost grešaka i olakšava proces. Dizajn također igra ključnu ulogu kod Schneider Electric rješenja. KNX tipkalo dolazi u pet modernih boja koje se savršeno uklapaju u bilo koji interijer. To tipkalo ne samo da je funkcionalno, već i estetski privlačno.

Promo foto Schneider Electric

„Održivost je putovanje koje nikad ne staje“, ističe Heder te dodaje kako održiv život nije samo ono što vežemo uz klimatske promjene, smanjenje emisija ugljikovog dioksida ili manja potrošnja energije kroz korištenje LED rasvjete. „Održivost znači imati dobar balans privatnog i poslovnog, to je kompletan eko sustav, koji zahtjeva cjeloživotno učenje. Održivost trebamo shvatiti kao stil života“, zaključuje Margareta Heder iz Schneider Electrica, te poziva sve zainteresirane za pametne kuće na izložbeni štand Schneider Electrica na InDizajn sajmu od 6. do 8. listopada.


Upoznajte koncept Life Is On

Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On. Misija nam je postati vaš digitalni partner za održivost i učinkovitost. Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije. Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.

www.se.com/hr

 

PROMO

Komentari