VRATA I PROZORI: investicija na kojoj ne biste smjeli štedjeti

Vrata i prozori nezaobilazni su elementi svakog interijera. Iako možda nisu ono što nam prvo padne napamet kada je riječ o uređenju doma, oni su skromni, ali iznimno važni saveznici našeg doma. Prave primjerke za svoj dom moći ćete odabrati vrlo skoro, na InDizajn sajmu u zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena

 

 

Napokon, upravo su prozori i vrata oni koji omogućavaju komunikaciju prostora s ostalim prostorijama doma i eksterijerom, ali i dovoljnu količinu svjetlosti. Ovo potonje je jedan od osnovnih preduvjeta za ljepotu životnog ili bilo kojeg drugog prostora.

Lokve, domaća tvrtka svjetskog glasa već je gotovo postala sinonim za prozore i kvalitetu istih. Stogodišnje iskustvo i tradicija, kontinuirani napredak i inovativnost postavili su visoka mjerila koja se reflektiraju na kvalitetu, konkurentnost i inovativnost proizvoda. Svjesni kompleksnosti izbora i konstrukcije proizvoda u različitim izazovnim građevinskim situacijama, veliku pozornost obraćaju na podršku i savjete za kupce i poslovne partnere kojima, ako ističu, jamče pouzdanost, cjelovitost i kvalitetu proizvoda i usluga.

Foto: Lokve

 

Gealan grupa jedna je od vodećih proizvođača sustava profila za prozore i vrata u Europi, a u svom asortimanu imaju i klizne sustave. Njihovo ime već desetljećima predstavlja inovacije i podiže nivo kvalitete svojih proizvoda na novu razinu. Ova tvrtka u svom programu, uz široku paletu PVC profila za sve tipove i varijante otvaranja prozora i vrata, nudi i sustave za izradu kutija za rolete, rešetkaste kapke ili grilje, klizne prozore, podizno-klizna vrata, preklopna vrata, i sve to u bijeloj i Acryl color bojama, te širokom asortimanu Renolit folija u drvodekorima i odabranim bojama.

 

Foto: Gealan

 

Od svojih početaka pa do danas Sigma plus se razlikuje od konkurencije, kako kažu, u svom pristupu radu i ciljanim tržištima. Na ovogodišnjem će sajmu pokazati svoju kolekciju sobnih vrata koja, kako i svake godine, privuče velik broj posjetitelja zainteresiranih za opremanje doma. Sigma plus usmjerena je na podršku stolarima kod opremanja zahtjevnih projekata kao što su hoteli, ljekarne, liječničke ordinacije i sl. U projektiranju se uvelike oslanjaju na softversku pripremu i obradu, na što se logično nadovezuje korištenje CNC tehnologije, što obradu čini fleksibilnijom, povećava produktivnost i skraćuje rok isporuke.

 

Foto: Sigma plus

 

Sobna će vrata predstaviti i tvrtka Lestur iz Slovenije. Izrađuju vrata raznih oblika i stilova, od najmodernijih do klasičnih, u potpunosti se prilagođavaju željama naručitelja i specifičnostima prostora. Tako nude izradu drvenih, staklenih, dvostrukih, kliznih vrata itd. Na ovogodišnjem će sajmu predstaviti i brend Tupai s bogatim asortimanom kvaka i ručki za sve prostorije doma.

Foto: Lestur

Ulazna vrata specijalnost su renomirane tvrtke Inotherm. Specijalizirani za proizvodnju aluminijskih ulaznih vrata za obiteljske kuće i poslovne objekte, jedna su od vodećih europskih robnih marki u svojoj branši. Najnovije tehnologije, precizan ručni rad, ekološki i kvalitetni materijali te inovativna rješenja u kombinaciji s visokom kvalitetom zadovoljit će i najzahtjevnije posjetitelje sajma.

Foto: Inotherm

 

InDizajn – Festival modernog doma, kojeg su poduprli Hrvatska gospodarska komora, kao i Grad Zagreb, po četvrti put održava se u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29.rujna. Četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma, ponuditi kreativne radionice by Bauhaus za sve one koji žele steći novu vještinu, okupiti mlade domaće kreativne na posebno istaknutom “Bazaru” i još mnogo toga.

Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

Foto: Darko Mihalić

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari