LEGO OPET ODUŠEVLJAVA: prekrasna orhideja i slika slavnog Van Gogha

Poznati danski proizvođač kockica za slaganje LEGO uvijek ide korak dalje: u kratkom vremenu predstavio je dvije super slagalice. Prva je orhideja, vjerojatno najomiljenija sobna biljka te remek-djelo Zvjezdana noć slikara Vincenta Van Gogha

 


ORHIDEJA

U sklopu svoje botaničke kolekcije LEGO je, nakon buketa cvijeća, sukulenata i bonsai drveta, nedavno predstavio orhideju. Ova ideja da cvijeće u našem domu bude od kockica oduševit će sve ljubitelje LEGO slagalica, ali i one koji obožavaju zelenilo, no ne polazi im za rukom uspješno ga uzgojiti. LEGO orhideja bit će doista izvrsno rješenje za moderne domove, a vjerujemo da će oduševiti i mlađu populaciju.

Foto: LEGO Wallmart

Pored toga, slaganje orhideja od malih plastičnih dijelova, bit će izvrsna zabava za cijelu obitelj. LEGO paket za orhideje uključuje šest bijelih i ružičastih cvjetova, pet listova te dva korijena postavljena u plavoj tegli za biljke. Kada se sastavi svih 608 dijelova, koliko ih ukupno ima, orhideja ‘naraste’ do 39 centimetara te je široka 24 centimetra. Naravno, postoji mogućnost da se orhideja personalizira i složi po želji vlasnika.

Foto: LEGO
Foto: LEGO

“Dizajn ove kolekcije inspiriran je ustvari pravom orhidejom koju smo imali u uredu tijekom cijelog procesa izrade dizajna, tako da smo imali priliku gledati  kako se cvijet mijenja kroz godišnja doba“, otkrio je glavni dizajner LEGO Grupe Michael Psiaki.

Foto: LEGO

SLIKA ZVJEZDANA NOĆ

Pored orhideja, LEGO je predstavio javnosti i poznatu sliku nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, Zvjezdana noć. Da biste dobili LEGO repliku remek-djela ekspresionističkog slikarstva potrebno je doista puno strpljenja. Naime, ‘slika’ se sastoji od 2316 dijelova, a na ideju je došao mladi dizajner Truman Cheng iz Hong Konga.

Foto: LEGO

Truman Cheng je izjavio kako je na ideju za projekt došao igrajući se LEGO kockicama. U jednom trenutku, složene kocke su mu se doimale kao valovi i intervali. To ga je asociralo na Van Goga i njegove poteze kistom pa se obratio LEGU.

Njegov prijedlog je LEGO prihvatio i imamo sliku-slagalicu od kockica, koja oduševljava svojim izgledom. Naročito način kako su se slaganjem dijelova predočili prepoznatljivi debeli slojevi kistom na Van Goghovim dijelima, zbog kojih su ponekad djelovali kao reljefi, a ne ulja na platnu.

Foto: LEGO

“Ono što ‘Zvjezdanu noć’ čini neodoljivom je izražajan rad kista i korištenje živopisnih boja, koje pričaju priču o vječnoj težnji čovječanstva da sanja o boljim stvarima. Trumanov dizajn bio je remek-djelo sam po sebi, pokazao je koliko se različitih LEGO elemenata i tehnika može koristiti za repliciranje van Goghove kultne slike”, rekao je Federico Begher, voditelj marketinga u LEGU.

Foto: LEGO

LEGO slika-slagalica može se objesiti o zid ili staviti na komodu ili na police te prisloniti na zid. Posebnost ove LEGO nove slagalice jest što osim slike Zvjezdana noć set sadrži i malog Van Gogha odjevenog u poznatu plavu košukju, sa štafelajem i paletom.

Foto: LEGO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari