VRUĆE TEME NA SAJMU INDIZAJN: atraktivna predavanja i paneli u kojima sudjeluju poznati stručnjaci

Šesti InDizajn sajam u zagrebačku Arenu dovodi međunarodno priznate arhitekte i druge stručnjake iz različitih branši koji će održati predavanja i panele o aktualnim temama iz svijeta arhitekture i dizajna. 

 


Jedna od tradicija InDizajn sajma su i predavanja poznatih svjetskih arhitekata o nekoj određenoj temi ili predstavljanje njihovih najznačajnijih projekata. Tako će na 6. sajmu u Areni Zagreb od 6. do 8. listopada stručna javnost (arhitekti i dizajneri), pod pokroviteljstvom Mastercarda moći sudjelovati na predavanjima uglednih stručnjaka iz svijeta arhitekture i interijera.

Ovoga puta u goste InDizajn sajmu dolaze dva poznata arhitekta: Hans Martin Halleraker iz Norveške i Danilo Grahovac iz Beograda.

Predavanja arhitekata na sajmu InDizajn 2022. / Foto: Sanjin Kaštelan

PETAK: PREDAVANJA ARHITEKATA ZA STRUČNU JAVNOST

Prvo predavanje, koje počinje u petak točno u podne održat će Hans Martin Halleraker na temu „People, Process, Projects“ u kojoj će fokus biti na na održivost u arhitekturi i dizajnu. Riječ je o jednom od poznatijih mladih arhitekata današnjice koji radi u trenutno najprestižnijem i najpopularnijem arhitektonskom studiju na svijetu, norveškoj Snøhetti.

arhitekt Hans Martin Halleraker; Foto: PROMO

Ugledni i nagrađivani norveški arhitektonski studio Snøhetta svojim je revolucionarnim pristupom arhitekturi, dizajnu pejzaža i urbanom planiranju stekao svjetsku slavu i ugled.

Tijekom više od 30 godina postojanja dizajnirali su neke od najznačajnijih svjetskih javnih i kulturnih projekata – novu aleksandrijsku knjižnicu u Egiptu, norvešku Nacionalnu operu i balet u Oslu, Nacionalni Memorijalni muzej September 11 u WTC-u i pješačku zonu na Times Squareu u New Yorku, prvi podvodni restoran u Europi…

The Powerhouse Brattørkaia; Foto: PROMO

Drugo predavanje, s početkom u 13 sati, održat će Danilo Grahovac, srpski arhitekt i direktor beogradskog studija A&D. Tema njegovog predavanja je Uloga suvremene tehnologije u kreiranju društveno odgovorne arhitekture.

Arhitekt Danilo Grahovac / PROMO FOTO

Sa svojim timom mladih, profesionalnih i predanih arhitekata, odgovarajući na potrebe svakog klijenta, Danilo Grahovac je u Srbiji ostvario niz uspješnih projekata. Potpisuju projekte brojnih škola, gerontoloških centara, jedne zanimljive destilerije i mnoge druge.

Grahovca pritom inspiriraju navike, obveze i aktivnosti različitih korisnika, primjerice bolnice ili zračne luke, jer najvažnije je, kaže, zadovoljiti zahtjeve korisnika. Takvi su mu projekti zabavni i inspirativni, a ono što mu je zabavno obično postiže i sjajan rezultat.

Škola Priboj, studio A&D / PROMO FOTO

PANELI O INTERIJERIMA I UMJETNOJ INTELIGENCIJI, DRUŠTVENIM MREŽAMA…

Nakon predavanja uglednih arhitekata za stručnu javnost slijede paneli kojima se svi mogu pridružiti. A oni će se doticati različitih područja života (aktualni društveni fenomeni i trendovi te različite djelatnosti) – zajednički nazivnik su im dizajn i arhitektura.

PETAK

„Interijeri & društvene mreže“

U 14.30 svi mogu prisustvovati panelu s temom „Interijeri & društvene mreže“. U temi diskutiraju psiholog Matej Čuljak, fotografkinja Rajna Raguž Čuljak, online i marketing specijalistica Morena Negovetić, arhitektica Romana Musić i marketing specijalistica i influencerica Ines Šitum.

@in_dizajn

Utjecaj dizajna interijera na izbor turističke destinacije“

Posljednje događanje u predavaonici sajma InDizajn u petak bit će panel na temu „Utjecaj dizajna interijera na izbor turističke destinacije“, s početkom u 16 sati.

Sudjeluju: Sonja Perić iz hotela Valsabion, Antonija Urlić iz Stories hotela, Ivana Labudović iz San Canzian Village & Hotel i Zora Salopek Baletić iz studija Matrica arhitektura.

PROMO FOTO TEXTOR

SUBOTA

„Žene poduzetnice u sferi uređenja i opremanja interijera“

Točno u podne moći ćete prisustvovati diskusiji na temu „Žene poduzetnice u sferi uređenja i opremanja interijera“. O ovoj temi razgovaraju Mia Antunović iz brenda Moel, Martina Kalšan iz Kalcera, Josipa Maras iz brenda Studijo Wallart te Mirjana Mikulec.

PROMO FOTO

„Umjetna inteligencija u domu“

U 14 sati starta panel čija tema izaziva mnoga pitanja i kontroverze. O „Umjetnoj inteligenciji u domu“ raspravljaju arhitekt Gianmarco Ćurčić Baldini, art manager Petra Horvatović te profesor na FER-u dr. Predrag Pale.


Dođite i uživajte u korisnim i poticajnim predavanjima i panelima i provedite kvalitetno svoj vikend!

Komentari