Tom Dixon pretvorio crkvu u coworking oazu i restoran

Ugladni britanski dizajner londonsku je crkvu u Clerkenwellu preobrazio u prostor za coworking i restoran koristeći liniju namještaja i rasvjetu iz svojih novijih kolekcija.

Tom Dixon
Tom Dixon

Umjesto da unajmi prostor za potrebe nedavno održanog Tjedna dizajna u Clerkenwellu, slavni dizajner odabrao je crkvu i trajno je preuredio stvorivši hibridan i jedinstven prostor koji istovremeno služi i kao showroom za njegove dizajnerske linije. Dixon je udružio snage s lokalnim vikarom. Tijeokm trodnevnog sajma Dixon je koristio prostor kao showroom, a sav namještaj i rasvjetu donirao je crkvi. Tako će posjetitelji i ubuduće moći uživati u jednistvenom interijeru s potpisom jednog od najpoznatijih dizajnera današnjice.

Tom Dixon
Tom Dixon

Poznat po odvažnim i upečatljivim rasvjetnim tijelima, Dixon je prostor opremio raskošnim rasvjetnim kreacijama koje uključuju futurističke visilice i namještaj inspiriran vremenom Luja XI., a smješteni u sakralan objekt, komadi namještaja i rasvjete dobivaju potpuno novu dimenziju i izgledaju doista spektaklarno.

Tom Dixon
Tom Dixon

Ne samo da se poigrava ustaljenim pravilima i kontroverzama, već i dokazuje da crkve mogu izgledati itekako suvremeno, a golemi stari lusteri koje smo navikli viđati u sakralnim prostorima nisu jedino rješenje.

Pogledajte novu kolekciju rasvjetnih tijela s potpisom Toma Dixona

Tom Dixon
Tom Dixon
Tom Dixon
Tom Dixon
Komentari