Južnokorejski studio osmislio namještaj od drvenih ostataka i smole

Južnokorejski dizajneri osmislili su tabure koristeći ostatke drvenih dasaka i smole kako bi dokazali da se i otpad koji nastaje proizvodnjom namještaja – može iskoristiti.

HATTERN
HATTERN

S jačanjem svijesti o potrebi očuvanja okoliša, sve češće viđamo dizajnerska rješenja koja u prvi plan stavljaju korištenje materijala koji ne štete okolišu i teže iskorištavanju stvari koje bismo do jučer smatrali otpadom. Još jedan u nizu dizajnera s takvom misijom je HATTERN.

HATTERN
HATTERN

HATTERN je južnokorejski dizajnerski studio usredotočen na stvaranje lijepih proizvoda korištenjem recikliranih i ekološki prihvatljivih materijala. Kako bi u tome uspjeli pokrenuli su ZERO PER PROJECT projekt kojim količinu otpada koja inače nastaje pri izradi namještaja svode na nulu. Tako u trenutku izrade proizvoda gotovo i nema otpada, već se sve iskorištava.

HATTERN
HATTERN

Kombinirajući smolu i drvene ostatke, korejski dizajneri uspjeli su proizvesti tabure ZERO PER STOOL. Sjedište je sastavljeno od ostataka bijelog hrasta korištenog za izradu nogu, a one su postavljene unutar smole dok se ne stvrdne. Prozirna smola ispunjava praznine i tako zapravo postaje jedinstven komad namještaja i pravo umjetničko djelo.

HATTERN
HATTERN
HATTERN
HATTERN
HATTERN
HATTERN
Komentari