Genijalni umjetnički projekt Cash & Carry dolazi na InDizajn sajam!

Kultna manifestacija Dan otvorenih vrata umjetnosti – Cash&Carry, koju organiziraju studenti Likovne akademije u Zagrebu, uskoro nastavlja svoj uzbudljiv umjetnički život po prvi puta u proširenom izdanju izvan prostora akademije, na sajmu InDizajn – festival modernog doma koji će se održati od 26. do 29. rujna u zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena. Na Sajmu InDizajn bit će predstavljeni radovi studenata koji obuhvaćaju slikarstvo, kiparstvo i grafiku s Nastavničkog, slikarskog, kiparskog i grafičkog odsjeka ALU.

 

O manifestaciji

Na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti na zagrebačkom Jabukovcu 10, održana je 11. svibnja  ove godine jubilarna, 15. po redu kulturno-likovna manifestacija Dan otvorenih vrata umjetnosti – Cash & Carry. Tradicionalni cjelodnevni umjetnički skup koji organiziraju studenti treće godine preddiplomskog studija likovne kulture uz podršku svojih mentora i profesora, posebnim čini, između ostaloga, njegov edukativni i humanitarni karakter. Manifestacija tako, pored izložbe studentskih radova, cjelodnevnog glazbenog i  popratnog programa te većeg broja likovnih radionica, suradnje s medijima i raznim institucijama, uključuje i humanitarnu izložbu.

Foto: Sanjin Kaštelan

Studenti doniraju svoje radove za tu izložbu, a sredstva prikupljena od prodaje namijenjena su djeci s poteškoćama u razvoju. Ovakav događaj izvrstan je način da se Akademija otvori za javnosti i omogući uvid u suvremenu hrvatsku umjetničku scenu kroz upoznavanje s mladim umjetnicima na najneposredniji način – u njihovom radnom okruženju.

Isto tako, studente projekt Cash & Carry uči i potiče na komunikaciju s publikom, prezentaciju i vrednovanje umjetničkih dijela te praktičnom upoznavanju s organiziranjem likovnih manifestacija i marketingom kao i podizanju i razvijanju svijesti o potrebi za humanitarnim djelovanjem, te važnosti i značaju kulture i otvaranju novih perspektiva za mlade umjetnike.

Foto: Sanjin Kaštelan

Svake godine ovaj događaj pobudi veliki interes javnosti – struke, umjetnika, profesora, glazbenika, kao i publike svih uzrasta, a tako je bilo i ovaj puta, u što se možete uvjeriti na fotografijama u našoj galeriji. Uvjereni smo da će Cash &Carry u novom proširenom izdanju kao izniman projekt  obogaćen  novim sadržajima, izazvati veliku pozornost i interes javnosti  i privući brojne posjetitelje u zagrebačku sportsku dvoranu Arena na sajam InDizajn – festival modernog doma, koji će održati od 26. do 29.

rujna i koji tradicionalno posjetiteljima nudi izložbu umjetnika pod pokroviteljstvom HEP-a.

Vidimo se na InDizajn sajmu i izložbi Cas&Carry by HEP!

Foto: Sanjin Kaštelan
Komentari