ZELENA OAZA KOJA JE ZAVLADALA INSTAGRAMOM: zavirite u jedan od najljepših “jungle” stanova

Instagram je jedna od onih platformi na kojoj se volimo izgubiti u odličnim i inspirativnim profilima, a ovog puta radi se o sjajnom interijeru koji nas je osvojio na prvi pogled zbog svoje vedrine i biljaka koje uvelike čine ovaj prostor šarmantnim i posebnim

 

 

 

Iza Instagram profila mrcigar krije se Ron Goh, dizajner interijera i veliki entuzijast kada su uređenje doma i biljke u pitanje. Naime, ovdje je riječ o prostoru koji je uređen u prepoznatljivom cosy stilu kojeg karakteriziraju boho i rustikalni elementi. Prizemlje kuće stvara prozračan otvoreni prostor u koji ulazi kroz velike prozore pregršt prirodne svjetlosti. Bijela boja krasi sve zidove ovog divnog doma koje pretvara u savršeno prazno platno za raskošne dekoracije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ron Goh | Jungle Loft NZ (@mrcigar)

Različiti namještaj stvara nekoliko odvojenih prostora za uživanje i istovremeno vrlo eklektičan, ali i nevjerojatno skladan izgled. U cijelom stanu prevladavaju zemljani i neutralni tonovi u koje dozu živosti unose zanimljivi dekorativni detalji od prirodnih materijala, uzorci na ukrasnim jastucima i na desetine zelenih biljaka koje vas okružuju na svakom koraku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ron Goh | Jungle Loft NZ (@mrcigar)

Ono na što smo svi navikli su biljke u dnevnom boravku, sobi ili hodniku, no upravo ovaj interijer bi vas mogao inspirirati da biljke možete staviti i u druge prostorije doma. Iako vrlo atraktivne, također zahtijevaju i redovitu te pravovremenu njegu i brigu. Ron Goh daje savjete vezane uz stvari na koje moramo pripaziti ako želimo pretvoriti dom u zelenu oazu, poput njegove.

  • Birajte biljke po kriteriju potrebne količine sunčeve svjetlosti, te ih prema tome pozicionirajte na mjesta u domu gdje će imati najbolje uvjete za rast.
  • Čuvajte ih od direktne sunčeve svjetlosti jer većini sobnih biljaka jaka svjetlost može spaliti lišće, posebno ako su mlade.
  • Vlažnost je jedna od najbitnih stavki što se tiče brige o biljkama. Ona se mijenja tijekom cijele godine i može pomoći, ali i naštetiti biljkama. Ako je biljci potrebno vlažnije okruženje, što je čest slučaj tijekom zimskih mjeseci, podložak ispod tegle s biljkama napunite šljunkom, zalijte ga vodom, a zatim teglu stavite po šljunku. Bitno je često mijenjati vodu na ovakvoj podlozi.
  • Nemojte pretjerivati sa zalijevanjem. Većinu biljaka dovoljno je zalijevati jednom tjedno osim ako nije izrazito vruće i suho, no najsigurnije je informirati se o količini vode potrebnoj određenoj biljci u specijaliziranim trgovinama ili kod stručnjaka.
  • Prašinu s biljaka potrebno je čistiti barem jednom u dva mjeseca. Ona će blokirati sunčevu svjetlost i usporiti fotosintezu te će lišće izgledati ‘ofucano’. Također, Goh navodi sprej za sjaj lišća kao odličnu investiciju ako želite dodatno izraziti ljepotu i sjaj listova biljaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ron Goh | Jungle Loft NZ (@mrcigar)

 

Ovaj predivan stan koji sam vlasnik nerijetko naziva džunglom, a u kojem ćete se odmah osjećati ugodno, opušteno i pozitivno možete iznajmiti preko Airbnba ako odlučiti posjetiti Novi Zeland i grad Auckland.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ron Goh | Jungle Loft NZ (@mrcigar)

Komentari