Upoznajte mladića koji u svom domu ima 1400 biljaka

Ovaj dvadesetogodišnjak  iz Leicestershirea, kojeg nazivaju „dječakom iz džungle“, ispunio je skoro svaku slobodnu površinu svog doma tropskim biljkama, cvijećem, kaktusima i sukulentima na koje je do sada potrošio oko 3 500 funti, a mnoge je dobio na dar. To možda ne bilo čudno da nije riječ o kućici s jednom spavaćom sobom.

 

 


Osim podova kod njega su sve police za knjige, stolići, blagovaonski stol, stepenice i kupaonica ispunjeni raznim biljem. Trenutno se tu nalazi 477 tegli od terakote i svaka ima svoje posebno mjesto.

Osim biljaka koje bismo i očekivali u stanu tu se još krije i tri metra duga loza koja raste u kupaonici. Na hobi koji je postao stil života dnevno utroši i po nekoliko sati za njihovu brigu.

FOTO: KENNEDY NEWS AND MEDIA

„Volim svako jutro kad se probudim i šetam okolo, divno je. Ovdje imam neke biljke i ne znam odakle su došle. Ne mogu se sjetiti da sam ih kupio. Kao da imam ovisnost.“, kaže Joe.

Ljubav prema zelenilu razvio je još sa 13 godina nakon što mu je baka poklonila prvu biljku. Kako je ona rasla tako ga je počeo zanimati cijeli proces i sama briga oko nje.

Posjeduje čak i kaktus koji je njegova majka dobila sedamdesetih godina prošlog stoljeća što dokazuje da vas omiljene biljke mogu uveseljavati godinama ako se dobro brinete za njih.

FOTO: TONGGARDENCENTER

Iz obiteljskog doma iselio je 2018. kada je u novi dom ponio samo sto komada. Danas je to ozbiljna lista od njih 1400. Da bi se gosti mogli kretati u kućici koja ima samo jednu spavaću sobu morao je raščistiti ulaz i stvoriti male stazice za prolaz.

Kupaonica je mjesto za neke posebne biljke. U proljeće i ljeto seli neke od njih jer je iznad kade smješten krovni prozor. Kadu dijele s vinovom lozom.

FOTO: KENNEDY NEWS AND MEDIA

Joe priznaje da tu nije kraj i da svojoj bogatoj kolekciji planira dodati još koju biljku. Kako će to izvesti tek ćemo otkriti. U međuvremenu će spašavati i brinuti o biljkama koje su drugi otpisali pa dodaje:

„Mogu potrošiti 2 funte na rijetku polumrtvu biljku i njegovati je da ozdravi i ne samo da sam dobio sjajnu biljku, već sam i naučio toliko toga u procesu. Lijepo je.“

FOTO: TONGGARDENCENTER

Sa svakom biljkom koju je kupio, dobio ili spasio stekao je ogromnu količinu znanja koju rado prenosi drugima. Plan mu je otvoriti „kafić u džungli“, a dok se to ne dogodi radi na svojoj web stranici ukhouseplants.com na kojoj zainteresirani iz prve ruke mogu dobiti savjet. Na Instagramu ga prati više od 50 000 ljudi.

 

 

Komentari