MALI ALI MOĆNI: tri taburea koji će vas osvojiti svojim funkcijama i dizajnom

Trendovi u interijerima vratili su taburee u interijere. I to ne samo u dnevne boravke, nego i sve prostorije doma, gdje su savršen uporabni mali komad namještaja koji ima veliku dekorativnu ulogu. Ako želite neki poseban primjerak, donosimo vam tri dizajnerska prijedloga

 

 

Rijetko tko da ne  voli u svome domu imati taburee. Mali su, a moćni komadi namještaja u interijeru. Čak i kada ih ne koristimo u praktične svrhe, taburei imaju svoju ulogu, onu dekorativnu, naročito ako su malo posebnijeg dizajna, boje ili pak uzorka.

Zauzimaju vrlo malo mjesta, a multifunkcionalni su – služe kao sjedalica, klub stolić, noćni ormarić, mjesto za odlaganje torbi i drugih sitnica, odlagalište igračaka i novina. A kada nam ne trebaju – uvijek ih, što je iznimno bitno za male prostore, možemo maknuti jer su jednostavni za transport. Zbog svojih malih dimenzija idealni su za balkon ili terasu.

Pronašli smo tri primjerka kao savršen prijedlog za osvježenje doma novim elementom.


 

1. BABOESJKA

Ako još niste, krajnji je tren za upoznavanje s tabureom čije ime ćete malo teže izgovoriti. No, to nije omelo ljubitelje produkt dizajna da na prvu zavole Baboesjka tabure, što je nizozemski prijevod Babuške. Do danas je prodano preko milijun primjeraka ovih taburea nizozemskog brenda Fatboy, iza kojeg stoji Alex Bergman.

 

Foto: Floortjeloves

S obzirom na svoj izgled ovaj pomalo glomazni tabure ne bi se baš mogao povezati sa skandinavskim dizajnom, koji još uvijek dominira u Nizozemskoj kada je riječ o produkt dizajnu. Remen s kojim su povezana tri čvrsta jastuka kvadratnog oblika je njegov glavni adut, a dobra kvaliteta punjenja od EPS-a (ekspandiranog polistirena tj, kuglica od stiropora) čini ga kompaktnim i dugotrajnim. Istovremeno, Baboesjka tabure se prilagođava tijelu te stoga pruža maksimalnu udobnost.

 

 

Foto: Seline Steba 

 


2. POLSINO

Kao što mu samo ime govori, Polsino (talij. manžeta za rukave), tabure dizajnera Alessandra Damina inspiriran je muškim modnim dodatkom. Pored sjedalice, klub stolića i noćnog ormarića, ovaj tabure dizajniran je tako da može poslužiti i kao stalak za novine. Naime, “zavrnuti rukav” koja se zatvara drvenim gumbima stvara džep za časopise i knjige kako biste ih uvijek imali u redu i nadohvat ruke.

Foto: Alessandro Damin

Osim originalne ideje poigravanja s manžetama, tabure Polsino plijeni pažnju modernim i efektnim dizajnom, kombinacijom boja te odabirom drvenih gumba i nožica od svijetlog drveta.

Foto: Alessandro Damin

 


 

3. CARRY ON

Tabure Carry On dizajnera Mattiasa Stenberga iz studija Offecct savršeno je rješenje kada trebamo primjerak koji je lako prenosiv. Svi taburei su načelno vrlo lako prenosivi, no zahvaljujći ručki od kože Carry On ćete lako ponijeti sa sobom bilo gdje i imat ćete osjećaj kao da nosite košaru ili torbu sa sobom.

 

Foto: Offecct

Pored toga, ručka je sjajno dizajnirana tako da podiže opći vizualni dojam taburea.

 

Foto: Offecct

 

Komentari