Ljuljačke: savršen stilski detalj koji obožavaju dizajneri i ljubitelji interijera

Ljuljačke su toliko oduševile dizajnere interijera da su ih odlučili preseliti iz vrtova i s terasa u interijer. Nekoć nezamislivo, danas su ovi zaigrani detalji pronašli svoje mjesto u baš svakoj prostoriji i postali jak stilski adut. Vrijeme je da razmislite o nabavci…

 


Nekada su bile sastavni dio svake dječje igre koja se odvijala u parku, na ulici, dvorištu ili negdje u prirodi: bili su dovoljni samo komad daske ili jastuk, konopac i drvo ili neka čvrsta konstrukcija za koju bismo mogli pričvrstiti svoju ljuljačku. I danas je imaju, ali uglavnom u moderniziranoj, hedonističkog verziji u obliku fotelje i s mekanim spužvastim sjedalicama vrtovi i terase.

Ljuljačke garantiraju veću dozu uživanja i opuštanja, ali i stila. Naročito kada je riječ o najmodernijim ‘jaje’ visećim ljuljačkama koje se instaliraju ne samo u eksterijer, nego i interijer pa ih lako možete vidjeti u spavaćim i dnevnim sobama.

 

Foto: Elmueble.com

 

Omiljeni komad u domu

Ona je pomoćni komad namještaja koji lako može zamijeniti i glavni, s obzirom na užitak i komfor koji pruža. Stoga ne čudi što je ona mnogima postala omiljeni dio namještaja u domu. I sam pogled na nju podsjeća nas na djetinjstvo, praznike, igru, dječje avanture, odmor… Možda je baš nabavka nove ljuljačke za balkon ili vrt prilika da probudite dijete u sebi i uvučete više radosti i spontanosti u svoj život…

 

Foto: Elmueble.com

Idealna za dječje sobe

Često su roditelji u velikoj dilemi kada opremaju dječje sobe jer je riječ o maloj kvadraturi u koju treba smjestiti namještaj, osigurati kutak za igru te pisanje zadaće i učenje, ako je riječ o školarci. Naravno, tu je i skladišni prostor za igračke, školski pribor i odjeću. Ako imate mjesta, ljuljačka je idealna za ovaj prostor jer ćete dati poseban izgled ovoj prostoriji i stvoriti ugođaj bajke. Djeca vole sjediti u jaje ljuljačkama i čitati svoje omiljene slikovnice i stripove, a u novije vrijeme i igrati igrice.

 

Foto: Stonepathreview.org