Prošećite s nama ovim čarobnim vrtom koji budi nostalgiju. I pravo je nadahnuće!

Poznati američki pejzažni arhitekt Scott Shrader oblikuje vrtove iz snova, koji bude nostalgiju i stvaraju dojam kao da se ušli u eksterijer rađen prije nekoliko desetaka godina… Prirodno, osvježavajuće i autentično!

 

 

Kada predate u ruke pejzažnom arhitektu da vam uredi eksterijer, onda je to ipak posebna priča. A naročito nekome tko je poznat i izvan granica svoje domovine. Američki pejzažni arhitekt Scott Shrader stoji iza uređenja, kako stoji u njegovoj biografiji, mnogih vrtova po svijetu, a među ostalima i iza jednog u Hrvatskoj.

Mi vas ovaj put vodimo u jedan čaroban Shraderov vrt u Los Angelesu, koji izgleda kao da je iz neke građanske vile u Europi. To je otprilike i bilo nadahnuće arhitektu kada je stvarao ovaj eksterijer, iako u njegovom osmišljavanju ima različitih utjecaja.

Foto: Desire To Inspire

Drugi cilj arhitektu je bio povezati eksterijer s interijerom, što je inače jedna od stvari po kojima je Shrader poznat. Namještaj u vrtu vrlo je jednostavan i neutralnih boja, a sve kako bi zelenilo kojeg doista ima u obilju i razne biljne vrste, među kojima dominiraju sukulenti više došle do izražaja. U ovom vrtu nema pompoznosti niti puno boja, nego je naglasak na zelenilu i ljepoti jednostavnosti koje bilje ima.

Foto: Desire To Inspire

Cijeli vrt je ograđen velikom zelenom živicom budući da se oko njega nalaze druge kuće, pa se ovako stvorio zaklon od neželjenih pogleda, za nesmetano uživanje u zelenilu, druženju, odmaranju, objedu, ispijanju kave…

Foto: Desire To Inspire

Prostor je podijeljen na nekoliko zona – ljetnu kuhinju s roštiljem i spremištem za drva te šankom, dio za blagovanje te mjesto za ispijanje kave, odnosno dnevni boravak na otvorenom.

Okružene brojnim zelenilom, zone se čine kao mala skrovišta u bujnoj šumi.

Foto: Desire To Inspire
Komentari