3 male promjene u domu uz koje ćete postići wellness ugođaj

Što više vremena provodimo kod kuće, to želimo da nam bude ugodnije. Umjesto da gledate ovu situaciju kao negativnu, napravite suprotno – iskoristite ovo vrijeme za nešto dobro.

 

Znate onaj osjećaj kada uđete u wellness i odjednom vas obuzme osjećaj ugode i mira? Isti takav osjećaj želimo postići i u svojem domu. Imamo nekoliko savjeta kako to postići – i to bez dodatnih ulaganja.

Kada krenete s uređenjem svojeg omiljenog kutka, dobro je imati na umu koji osjećaj želite postići. Potpuno uređenje bi uključivalo promjenu rasvjeta, dekoracije, kao i korištenje boja u interijeru, ali i uz ove tri male promjene postići ćete veliku razliku.


1. UREDI, POSPREMI, ORGANIZIRAJ

Foto: Westwing.de

Ako je nered u kući, onda je nered i u glavi! Kako biste postigli ugodan osjećaj u svojem domu, prvo je potrebno raščistiti sve one stvari koje vam stvaraju stres.

Pospremite sitnice u ormariće ili ukrasne kutije, bacite ili reciklirajte one komade koje više ne koristite, a one koji su u svakodnevnoj funkciji ostavite nadohvat ruke.


2. KVALITETA ZRAKA

Foto: El Mueble

I stručnjaci upozoravaju kako je dobro provjetriti prostore u kojima često boravimo, posebno ako ste bolesni ili je netko od članova obitelji prehlađen.

Važno je svaki dan pustiti svježeg zraka u svoj dom kako bi pročistili zrak koji udišemo. Osim toga, dobro je unijeti i novu pozitivnu energiju – posebno ako smo po cijele dane zatvoreni u kući.

Ako želite, možete i upaliti difuzore. Eterična ulja poput čajevca ili lavande će pročistiti zrak, a ulje naranče, mandarine ili limuna će na primjer unijeti bolje raspoloženje.


3. VRIJEME ZA OPUŠTANJE

Foto: Pexsels

Kada ste pospremili i unijeli novu energiju u dom, sada je vrijeme za uređenje kutka i maksimalno opuštanje. Kako biste to postigli, unesite omiljene jastučiće, pletene dekice za prohladne noći, mirisne svijeće ili lampione…

Unesite i male rituale – bilo da živite samo ili s obitelji. Vrijeme kod kuće ispunite aktivnostima koje vas vesele.

Bezbroj je online sadržaja poput video prijenosa predstava iz svjetskih kazališta, izložbi iz najpoznatijih muzeja koje ste htjeli posjetiti, tu su i DIY projekti koje možete napraviti sami, a možete pogledati i neke od epizoda InDizajna dok ne krenemo s emitiranjem nove sezone.

Komentari