Balkon blogerice iz Samobora: neodoljivi šarm detalja i dekoracija

Matea Halilović, blogerica iz Samobora obožava interijere i fotografiju. Te je dvije ljubavi spojila te stvara prekrasne foto priče, prepune stila i šarma, a to su prepoznali i njezini pratitelji na društvenim mrežama. Zavirite na njezin dražesni balkon koji s ljubavlju uređuje

 

Balkon u samoborskoj novogradnji svakih nekoliko dana mijenja svoj izgled zahvaljujući kreativnim idejama njegove vlasnice Mateje Halilović. Njegova nova izdanja, obogaćena sa sitnicama koje daju poseban šarm eksterijeru od 6 četvornih metara, mlada blogerica ne propušta zabilježiti kamerom fotoobjektiva. Fotografiranje i uređivanje prostora koji je okružuje su njezini omiljeni rituali bez kojih ne može zamisliti svoj dan.

Matea voli lifestyle – putovanja, hranu, bilje, prirodu, no uređivanje interijera i eksterijera njezina su najveća ljubav, koju je pretočila prvo na Instagram, a zatim se proširila i na blog. ‘Home decor je definitivno moj najveći gušt, a čini mi se i da moja publika najviše uživa u tim objavama’, otkriva nam Matea, koja je u svijet blogerstva ušla posve neplanirano.

 

 

Foto: Matea Halilović

 

Nestrpljivo iščekivanje proljeća

Na svom je privatnom profilu @matea_halilovic objavljivala fotografije njoj dragih trenutaka i kadrova, a krug publike kojima se svidio što ona radi, počeo se sasvim spontano prikupljati. Nakon Instagrama došao je i blog littlethingsbymatea početkom ove godine, kao potreba da se više kaže riječju i slikom o temama koje voli. Glavna tema najnovijih objava uglavnom je, kao što i priliči godišnjem dobu, balkon, koji je počela uređivati još prošle godine. Toliko joj se svidio taj novi hobi da je jedva dočekala proljeće kako bi nastavila sa svojom pričom o svom malom dnevnom boravku na otvorenom.

‘Jedva smo čekali nastaviti s tim projektom kako bismo što prije mogli uživati u jutarnjim kavama na otvorenom ili večernjim druženjima s prijateljima’, govori Matea, kojoj suprug pomaže u uređivanju balkona, ali uglavnom kao ‘tehnička podrška’. Idući korak im je nabavka malog električnog roštilja za koji su već odredili poziciji te lampice te papirnate lanterne. ‘Njima bih još malo razigrala i razveselila prostor za ljetna večernja druženja’, naglašava.

 

Foto: Matea Halilović

 

Lijepo, ali i praktično

Na njezinom balkonu sve pršti od stila i detalja. Pored osnovnog namještaja – praktične klupe za sjedenje koja je ujedno i spremište za jastuke te polica na koju se mogu stavljati dekoracije i tegle s biljem, malog okruglog stola i dva stolca, na balkonu se nalazi i dodatni stolić, drveni sanduci na kojima drži začine. Sanduci su bili dobra ideja da se prikrije klima uređaj.

‘Sanduke po potrebi možemo iskoristiti i za posluživanje hrane i pića kada imamo veće društvo. Cijeli balkon je zapravo koncipiran tako da ga po potrebni možemo mijenjati i prilagoditi broju ljudi koje smo ugostili’, ističe Matea dodajući kako prije svega uživa u promjeni dekoracija i detalja, te stalno gleda kako bi što mogla osvježiti na balkonu ili u stanu.

 

Foto: Matea Halilović

 

 

 

Komentari