Svi su ludi za stilom uređenja koji vlada u Portugalu. Upoznajte ga pobliže

Neki stilovi uređenja, čini se, nikada neće izaći iz mode. Čak štoviše, njihova popularnost raste. Takav je slučaj s marokanskim i afričkim stilom po kojima je poznat šarmantni Portugal

 

Nepisano je pravilo da ljubitelji arhitekture i dizajna i općenito estetike i lijepih stvari vole putovati. Zgrade, glavni i oni manje poznati i razvikani trgovi, fasade, unutrašnjost restorana, kafića, hotela i stanova za najam jest ustvari ono što produbljuje ljubav prema lijepim zdanjima i oblikovanju. Kao da jedno ne može bez drugoga. Postoje i mjesta na svijetu uz koja više od ostalih povezujemo dizajn i ljepotu života koja inspirira i pokreće. Primjerice, Portugal, specifičan po utjecaju mnogih kultura koje su ostavile traga i na njegovom dizajnu i arhitekturi. Prije svega se to odnosi na Maroko i Afriku općenito, zatim Španjolsku i Francusku, ali i nekadašnju koloniju Brazil, koji je donio šarenilo i opuštenost.

 

Shutterstock

 

Čarolija jarkih boja

Prava eksplozija boja, od kojih prednjače žuta, ružičasta, tirkizna i plava krase portugalske eksterijere i interijere i upravo je to ono što se najviše sviđa turistima. Portugal je, reći će mnogi, zemlja boja koja usto nikada nije odustala od tradicije tako da su orijentalni utjecaji poput marokanskog stila stečeni u prethodnim stoljećima još i danas vidljivi u ovoj prekrasnoj zemlji.

Dulux

 

Dodir egzotičnog Maroka, ostaka Afrike i arapskog svijeta

Azulejos pločice s prekrasnim ornamentima, tople boje, šareni uzorci na tekstilu i keramici, prirodni materijali poput tamnog drveta, opeke, drveta… i danas su sveprisutni u dizajnu Portugala i imaju veliki utjecaj na nove generacije dizajnera. I kada su moderni i minimalistički interijeri u pitanju, uvijek u njima postoji dašak Mediterana, Maroka i arapske kulture, kao i vintage stila iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

Također, osim Maroka, prisutan je utjecaj i drugih afričkih zemalja s elementima živih boja u kombinaciji sa zemljanim tonovima te životinjskim motivima.

 

Dulux

 

Kako besplatno do Portugala?

Želite li na licu mjesta vidjeti kako izgleda vaš omiljeni stil arhitekture i dizajna te se nadahnuti njima za uređenje svoga životnog prostora, još ove jeseni otputujte u Lisabon. I to besplatno, zahvaljujući Duluxu!

Zaigrajte nagradnu igru ‘Duluxom dom oboji i putovanje u Lisabon osvoji‘ i otputujte u zemlju svojih snova.

Natjecati se možete kupnjom bilo kojeg Dulux proizvoda (bijele boje Acryl Matt, gotove Dulux boje ili jedne od toniranih nijansi) i tako sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti putovanje u Lisabon za dvoje.

Osim putovanja za dvoje, tu su i druge primamljive nagrade:

  • 1 x 250 m2 Dulux boje po izboru
  • 10 x TEXO poklon paket

Od 16.4.2018. do 30.6.2018. godine kupite bilo koji Dulux proizvod i pošaljite poruku sadržaja: DULUX, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221 (cijena SMS poruke je 2,40 kn, PDV uključen).

Više informacija i pravila nagradne igre pročitajte na www.texo.hr

 

Izvlačenje dobitnika

Izvlačenje dobitnika održat će se 3.7.2018. godine. Dobitnici će biti objavljeni u roku od 8 dana od izvlačenja na web-stranici www.texo.hr i Facebook stranici.

 

Dulux

 

Komentari