MAKEOVER ZA PET: uski i dugački Adelin balkon postao je topla i opuštajuća oaza

Nakon preuređenja sjenice i pretvaranja očeve konobe u mini apartman u sklopu vikendice u Rogoznici, čitateljica Adela u potpunosti je promijenila izgled svoga balkona u Splitu. Pogledajte rezultat!

 

 

 

Čitateljica Adela i dalje je kreativna i odlučna u namjeri da uljepša svoj životni prostor. Nakon preuređenja dijela svoje kuća za odmor u Rogoznici, o kojoj smo svojedobno pisali na našem portalu, na red je došao i balkon kuće u Splitu. Iako kuću čeka kompletno vanjsko uređenje, koje će uključivati i novu fasadu i vanjske otvore, Adela ipak, budući da je strastvena ljubiteljica uređenja interijera, nije mogla čekati. Preuredila je jedan od balkona u kući da može već ovo ljetno uživati boraveći na njemu.

Naša čitateljica pretvorila je suteren od 15 kvadrata i vrt u pravi mali stilski raj

 

Foto: Privatni arhiv

“Nestrpljiva sam po tom pitanju, jer nikako da balkon i vanjski dio kuće dođu na red, pa sam odlučila sama napraviti mali redizajn”, kaže Adela, nadajući se kako će makeover njezina balkona nekome poslužiti i kao inspiracija. Sve ove elemente koje je unijela na balkon Adela će moći iskoristiti i nakon preuređenja pročelja, tako da njezin trud svakako nije bio uzaludan.

Foto: Privatni arhiv

Balkon ima tipične boljke balkona na obiteljskim kućama – ima solidnu površinu od osam kvadrata, no previše je uzak i dugačak (120×670 cm), pa je formiranje sadržaja malo otežano. Stoga je Adela balkon podijelila na dvije zone – u jednom kutu nalaze se ljuljačka i stolica s klub stolićem, a u drugom mali ležaj, svojevrsna improvizacija otomana. Ova dva kutka povezuje zona sa zelenilom, uglavnom sukulentima.

Foto: Privatni arhiv

Prije namještanja, Adela je pobojala pročelje fasadnom bijelom bojom, svjesna da će s osvježenom podlogom sve izgledati drugačije. Pored pletenog namještaja od imitacije ratana koji je većinom kupljen gotov, vlasnica se malo poigrala i stvorila sama neke nove komade, kao i dekoracije.

Foto: Privatni arhiv

Ležaj u kutu Adela je sama napravila od dječjeg krevetića – bijelo uzglavlje pobojala je u crno, a podnicu i madrac iskoristila za sjedište koje je prekrila pamučnom dekom.

Foto: Privatni arhiv

“Navlaku za jastuk sašila sam od materijala žutca i ukrasila crnom cik-cak trakom”, ističe Adela.

Crni okvir u dijelu gdje je cvijeće napravila je od starog okvira slike. Za to joj je samo bio potreban crni sprej, otkriva. Metalne nosače ispod police imala je već kod kuće, a dasku je prije stavljanja pobojala bojom za drvo.

Foto: Privatni arhiv

Koristan dodatak balkonu su svakako zavjese i zaklon za ogradu, napravljene od materijala žutice, koji štite od prejakog sunca i znatiželjnih pogleda. Korištene su dvije verzije materijala – deblji kao zaštita za ogradu, a tanji kao zavjese.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Komentari