U BOJAMA DRAGOG KAMENJA: 12 primjera koji dokazuju da se ne trebate bojati kombinacije živih tonova

Nakon niza godina u kojima su bijela, siva ili bež bile najpopularnije boje u interijerima, posljednjih sezona sve popularniji je trend interijera u bojama dragog kamenja koje će baš svaki dom učiniti posebnim

 

 

 

Bogate i vrlo upečatljive nijanse dragog i poludragog kamenja osim na nakitu pozornost sve češće privlače i u interijerima. Uz pomoć raskošne palete u bojama smaragda, rubina ili pak ametista moguće je stvoriti nezaboravan prostor koji odiše dozom luksuza. Koji tonovi dragog kamenja u kombinaciji s popularnim materijalima i uzorcima – baršunom, kristalom, zlatom ili mramorom stvaraju glamurozan i živopisan dojam te gdje se sve mogu nalaziti, saznajte u nastavku.


Zidovi u bojama

Jedan od najlakših načina za promjenu interijera jest bojanje zidova, a naročito upečatljivim bojama. Pravilnim doziranjem boja na zidovima moguće je stvoriti prostor koji osvaja na prvu, no kako bi dobili zaokruženu cjelinu potrebno ih je uklopiti u ostatak interijera.

Ako je interijer čije zidove želite obojati u žarke boje već uređen, tada biste trebali uklopiti boje postojećeg namještaja s novom bojom zidova, dok prostor koji se tek uređuje nudi pregršt mogućnosti i samo je nebo granica u kombiniranju boja.

Odvažna tamnoljubičasta, živa tirkizna, rubin crvena ili safirno plava samo su neke od mogućnosti. Osim samog bojanja zidova, još jedan trend koji se vratio na velika vrata su i tapete u boji i raznim uzorcima i motivima koje će stvoriti harmoniju u interijeru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @lucin.design


Dominantni komadi namještaja u interijeru

Dok je skandinavski stil podrazumijevao neutralne zidove i komade namještaja s tek pokojim komadom u živoj boji, novi trendovi u potpunosti su promijenili način na koji gledamo boje u interijerima.

Pored odvažnih zidova, sve češći izbor su i dominantni komadi namještaja koji utječu na osobnost doma. Komadi namještaja poput kauča, fotelje ili komode u nekoj od dubokih boja naglasit će interijer i osigurati dinamiku prostora. Osim samog namještaja, boje u domu moguće je istaknuti i zavjesama, tepisima i ostalim dekoracijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @lucin.design

Ako su odvažne boje u interijerima nešto o čemu ste razmišljali, ali do sada niste skupili hrabrosti to i učiniti, u nastavku pogledajte fotografije koje su dokaz da se odvažnih boja u interijerima ne trebamo bojati.

Komentari