MIRJANA MIKULEC SAVJETUJE: jednostavne ideje za uređenje doma ovog Uskrsa

Kako se približavaju uskrsni blagdani, tako želimo da nam dom bude što ljepiš, atraktivniji i topliji. Nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec otkrila je i nekoliko brzinskih savjeta za uređenje doma ovog Uskrsa.

 

 

 


JEDNOSTAVNOST I ELEGANCIJA

„Velika sam ljubiteljica bijelog porculana. Klasični komplet posuđa uvijek je poželjno imati u domu jer je iskoristiv je u svakoj situaciji“, naglašava dizajnerica. Osim toga, bijelo posuđe prigodno je za svaki blagdan i obiteljsko okupljanje, kao i stolnjaci. Više možete pogledati i u webshopu.

Inspiracija Mirjana MIkulec Foto: Darko Mihalić

Mirjana savjetuje i kako se uvijek možete poigrati s različitim bojama salveta, podlogama ispod tanjura ili s dekorima poput stolnjaka kako biste dobili drugačiji izgled.

„Sve izgleda življe kada na stol dođe omiljeno proljetno cvijeće, a ako ste sretnici koji u vrtu imaju neke od vjesnika proljeća, oni će se savršeno uklopiti u cijelu priču“, ističe poznata dizajnerica interijera.


NAGLASAK NA PRIRODNOM

Upravo nam je priroda inspiracija za ovogodišnje uskršnje dekoracije. Sve smo svjesniji bogatstva koje nam pruža, a Mirjana savjetuje da ove godine pronađete dekorativne elemente u svojem okruženju:

Inspiracija Mirjana Mikulec Foto: Darko Mihalić

„Uberite cvijeće iz vrta, iskoristite procvjetale grane trešnje ili drvene grančice pomoću kojih možete napraviti mala gnijezda za jaja kao dekoraciju… Čak i svježa trava može odlično izgledati u košarici koju ćete popuniti pisanicama. Jaja možete bojati prirodnim bojama, pa iskoristite ljuske luka, crveni kupus ili kavu.“


BUDITE KREATIVNI 

Mirjana savjetuje da uključite djecu u svoje projekte, pa neka sami ukrase svoje pisanice. Uz malo papira, škara i ljepila, sami možete napraviti svoje ukrase. „Ako želite sasvim poseban uskršnji ručak, napravite papirnate oznake s imenima ili napišite pozitivnu poruku koja će dočekati vaše najmilije za stolom“, otkriva dizajnerica.

Uskršnje dekoracije Foto: Dominika Roseclay Pexels

Možete se odvažiti i na mali DIY projekt. Složite zečiće uz pomoć krpe, jajeta i flomastera. Krpu smotajte tako da tvori traku kojom ćete zamotati jaje,vrhove povežite gumicom ili ukrasnom trakicom kako bi dobili uši, a jajetu nacrtajte njušku i oči.

Komentari