Vrtne kućice koje odmah želimo imati u svom dvorištu: evo kako odabrati idealan model

Vrtne kućice postale su nezaobilazan dio svakog većeg vrta – bilo da je riječ o prostoru za odlaganje alata, bilo kao mjesto za druženje tijekom toplijih mjeseci. Prednosti ovakvih kućica su nebrojene. Pohrana stvari koje se ne koriste, odlaganje alata ili skladištenje zimnice  – sve će to rasteretiti vaš dom.

 


Za početak trebate definirati funkciju kućice, je li riječ o dodatnoj ostavi ili je riječ o prostoru za uživanje i druženje. Sljedeći korak je veličina kućice koju ćete odabrati prema kvadraturi dvorišta. Veće od 20 kvadrata doista nisu potrebne.

Važno je napomenuti da za objekte do te kvadrature nije potrebna građevinska dozvola što je isto nešto o čemu treba voditi računa. Mnoge od njih imaju terase što uvijek dobro dođe kada želite predahnuti nakon obavljenog posla u vrtu.

Foto: Pixabay/Fietzfotos

Uređenje sjenice u vrtu

Foto: Pixabay/Antranias

Na tržištu postoji veliki izbor gotovih kućica no oni malo spretniji mogli bi svoju i izgraditi i u potpunosti ju prilagoditi svojim potrebama. Da bi kućica što duže bila u funkciji, stručnjaci savjetuju da prvo postavite temelje koji će ju dodatno zaštititi od vlage. Dalje je sve jednostavno, morate samo dobro i strpljivo pratiti upute proizvođača jer kućice u većini slučajeva dolaze rastavljene.

Pripazite na materijal – najkvalitetnije su one izrađene od nordijske jele ili smreke, a dodatno ju zaštitite  kako bi izdržala sve vremenske neprilike i time duže trajala. Zahvaljujući prirodnim materijalima idealno će se uklopiti u svako dvorište.

Foto: Pixabay/FC1900
Komentari