Zavirite u impresivan floridski dom Serene Williams, kojeg je osmislila sa sestrom Venus

Sjeverno od Miamija nalazi se dom Serene Williams koji je dizajnirala zajedno sa sestrom Venus

 

 


Svjetski poznat sestrinski par 5 godina je dizajnirao Sereninu kuću iz snova.

Serena je zajedno s Venus posjedovala kuću u Palm Beach Gardenu i u njoj su periodično zajedno živjele od 1998. Za to vrijeme Serena je dio vremena provodila u svojim drugim kućama: u Bel Airu i Parizu, a onda je kupila nekretninu tik uz ocean, sjeverno od Miamija, tek nekoliko minuta udaljenu od Venus i njihovih roditelja. Kako bi kuća postala Serenin dream home, obratila se V Staru, svjetski poznatoj dizajnerskoj tvrtki svoje sestre Venus.

FOTO: Lelanie Foster

”Selila sam se od Venus prvi put u životu i željela sam da ovaj značajan događaj bude poseban”, kaže Serena. Dodaje da iako miješanje privatnog i poslovnog života može biti riskantno, tajna njihovog uspjeha kao sestara i kreativnih suradnika je jednostavna te govori: ”Zaista sam dobra u tenisu, u interijerima i ne baš, ali kroz suradnju s Venus, promatrajući je dobila sam priliku učiti.”

Venus pojašnjava da je cilj bio jednak kao i za svakog drugog klijenta: ispuniti Sereninu viziju za dom u sagrađen u španjolsko-mediteranskom stilu koja se proteže na 1.300 m2. Ušavši u novu fazu života Serena je tradicionalni stil zamijenila modernijom, minimalističkom estetikom koja se proteže kroz cijelu kuću što kaže da zahvaljuje svojoj ljubavi prema modernoj umjetnosti i tehnologiji.

FOTO: Lelanie Foster

Serena je uselila u svoj novi, temeljito preuređen ultra moderan dom sa svojim suprugom i djetetom. Zahvaljujući njenoj mašti i vodstvu V Stara postignut je jedinstven dojam.

”Serena nije osoba koja drži do formalnosti” otkriva Venus i dodaje: ”ona se voli zabavljati, vrlo je slobodna i nikako nije netko tko sjedi u stolici i nekome servira čaj. Zato je i prostor dnevne sobe trebao biti prostor u kojem se svi osjećaju dobrodošlo. Nekadašnja  formalna dnevna soba stila klasičnog za Floridu, s predivnim stolicama u kojima nitko nije sjedio, pretvorena je u šareni artistički prostor prepun ekcentričnih komada. Serena objašnjava: ”kada uđete u sobu, imate dojam da ste ušli u umjetničku galeriju. Jedinstvena je, nikada nisam vidjela ništa poput ovoga i to je moj omiljeni dio kuće.”

FOTO: Lelanie Foster

Venus dodaje: ”nisam ljubitelj prostora koje imate eto tek toliko da ih imate. Možda neki ljudi koriste formalne dnevne sobe, ali mi ne i zato smo kreirali prostor koji ona zaista može koristiti, uživati u njemu, živjeti s umjetninama, ali i ugošćavati drage ljude koji odmah po ulasku u prostoriju osjete energiju prostora. Ovaj dnevni boravak ujedno je i uvod u to što gosti mogu očekivati od ostatka kuće.”

Kuću karakterizira grandiozni ulaz iza kojeg se skriva otvoreni prostor u koji svjetlost prodire kroz 8,5 metarske prozore i puno posebnosti poput grijanih podova u kupaonicama, saune u teretani, vinskog podruma veličine omanjeg stana, skupocjene terase s infinity bazenom, Serenin ”ormar” od 60-ak m2 po uzoru na modne salone, sobe u kojoj zvijezda izlaže svoje brojne nagrade… Nedostaje samo jedno: teniski teren jer Serena želi odvojiti privatni i poslovni život i kaže: ”volim biti kod kuće. Kad imate posao poput mog, gotovo nikad se ne opuštate i zato je za mene dobro da mirno sjedim i ne radim ništa.”

FOTO: Lelanie Foster

U trenucima opuštanja Serena voli kuhati stoga je i dizajnu kuhinje posvećena velika pažnja te je konzultiran i Serenin privatni cheff. Finalni rezultat je vrhunska kuhinja opremljena najmodernijim aparatima sa zlatno crnim zidnim oblogama složenim u dijamantni mozaik koji doprinose wow efektu.

Jedna od Sereninih omiljenih zabava su i karaoke stoga se u kući nalazi i prostorija samo za njih. Skrivena je police za knjige koja je ujedno i tajna vrata. Ovaj neobični dodatak kući ima maleni podij, sjedeći namještaj obučen u baršun i neonski natpis Serenade kao posvetu Sereninoj ljubavi prema karaokama. I ona i sestra vole karaoke i vrlo su kompetitivne pa u šali govore da je prostorija namijenjena samo ozbiljnim karaoke pjevačima.


”Svi se volimo zabaviti. I naši prijatelji su isti takvi, vole izvrstan dizajn, ali ne shvaćaju sami sebe preozbiljno” govori Venus.


Izvor: Arhitectural digest

 

Komentari