PRIJE I POSLIJE: makeoverom je bezlična kupaonica postala vintage oaza u divnim plavim tonovima

Tražite inspiraciju za svoju kupaonicu, a niste baš ljubitelj mramora i minimalizma nego biste izgled više usmjerili prema retro dizajnu i malo se poigrali bojama i uzorcima? Nudimo vam makeover kupaonice koja će vam biti pravo nadahnuće!

 

 

Uz eleganciju koju prate svijetle neutralne nijanse i uzorci poput mramora i betona, u trendu su i kupaonice inspirirane vintage stilom, jakim bojama, odvažnim, šarenim uzorcima koji podsjećaju na starinske kupaonice…

Ako želite doista nešto posebno za svoju novu kupaonicu, onda bi ovaj drugi trend mogao biti odgovor na vašu potragu. Predstavljamo vam kupaonicu koja se iz bezličnog prostora, bez imalo stila adaptacijom pretvorila u vrlo zanimljivo, atraktivno i toplo mjesto koje odiše retro atmosferom.

Zbog dominacije tamno plave, koja ujedno smiruje i utopljuje prostor te priziva atmosferu mora i ljeta, ovakva kupaonica izvrstan je prijedlog i za apartmane i vikendice na moru.

 

TOTALNI MAKEOVER KUPAONICE: pogledajte kako je stara kupaonica zasjala u novom ruhu!


PRIJE

Kupaonica je opremana prije 20-ak godina, ali bez jasnog koncepta i plana, a novim vlasnicima su najviše smetali bjelina, bezličnost i činjenica da na podu nije bila keramika nego vinilni pod.

Pored toga, uzorci i boje bili su sasvim neusklađeni, a i sanitarije je bilo potrebno zamijeniti te dodati ormarić ispod umivaonika jer ne postoji mjesto za odlaganje stvari. Ovo je bila idealna prilika da se promijeni nelogičan i nepraktičan raspored elemenata.

Dakle, kupaonica je bila zrela za temeljitu renovaciju!

 

Foto: Stacey Thurston-Woods

 


POSLIJE

Stavljene su nove instalacije, školjka i radijator zamijenili su mjesta, podovi su napokon dobili keramičke pločice, i još k tome usklađene s onima u tuš kabini. Pored toga, novi umivaonik se sada nalazi u sklopu ormarića s dvije velike ladice, a kupaonica sada ima i trendi okruglo ogledalo.

 

Foto: Stacey Thurston-Woods

Vlasnici su željeli retro štih i vedar, razigran prostor, a to su prije svega postigli pločicama šarenog vintage uzorka. Kombinirajući ovaj uzorak s drugim, jednobojnim, tamnoplavim pločicama u tuš kabini, te bojeći jedan zid u plavu boju, postigao se dobar balans između zaigranosti i smirenosti.

Pored toga, plava, naročito s dodatkom detalja od mjedi te crnoj (ručke ladica na ormariću, držač ručnika, crni okvir na ogledalu) dala je profinjen izgled kupaonici.

 

Foto: Stacey Thurston-Woods

Pored izbora pločica i odabira plave boje za zid, pažnju u kupaonici privlače i upečatljivi detalji poput mjedenih i zlatnih površina, dozatora za sapun i četke za WC.

Novim rasporedom elemenata, prostor je postao prohodniji i lakši je pristup svim jedinicama – umivaoniku, tuš kabini i školjci.

 

Foto: Stacey Thurston-Woods

Vlasnici su namjeravali kupiti bijeli radijator, no kada su u trgovini pronašli plavi, koji osim toga ima i retro dizajn, bez razmišljanja su ga kupili. Mnogima se to čini odviše hrabar odabir, no vlasnicima se ovaj iskorak itekako isplatio. Kupaonica doista izgleda originalno s ovakvim radijatorom.

Foto: Stacey Thurston-Woods

 

Izvor: Ideal Home

Komentari