SAMI OBNOVITE TOALET: nova boja keramičkih pločica i par detalja donijeli su novi izgled

Toaleti su gotovo uvijek male kvadrature, uski i bez previše prirodnog svjetla te često ostanu zanemareni prilikom uređenja. Evo ideje kako mu sami, uz pomoć boje i detalja možete podariti potpuno novi, atraktivan izgled!

 


Mali uzak prostor WC-a često ostane zanemaren i ne posvećuje mu se previše pozornosti prilikom uređenja doma. Ako imate jedan takav, sigurni smo da će vam se svidjeti ideja kako mu dati potpuno novi izgled.InDizajn tim nudi prijedlog kojeg možete realizirati sami u svega jedan dan – bojanjem keramičkih pločica na zidu, radijatora i dodavanjem nekoliko detalja.


PRIJE: BLIJEDO I BEZ STILA

InDizajn

BOJANJE: ZAŠTITNI PREMAZ PA ONDA BOJA!

Prije nanošenja boje na zidne pločice, potrebno je nanijeti temeljni premaz jer on omogućava bolje prianjanje boje.

No, ne zaboravite prije svega zaštititi okolni prostor od mrlja pik trakom od krepa.

Nakon što ste nanijeli temeljni premaz ostavite površinu pločica da se suši šest sati.

Zatim krenite na bojanje drugim slojem odnosno željenom nijansom boje. Boju za pločice InDizajn tim odabrao je prema nijansama koje se nalaze na podu terazzo uzoroka. Prilikom odabira boje imajte ovo na umu: kada bojite male prostore, izbjegavajte tamne tonove kako ih ne biste dodatno zatvorili.

Ovako malen prostor ne trpi nekoliko različitih boja pa je InDizajn tim odlučio radijator ‘stopiti’ s pločicama. Stoga ga je pobojao u istu nijansu, što u konačnici izgleda vrlo efektno.


POSLIJE: DETALJI KAO JAKI STILSKI AKCENTI

Zatim krenite na detalje – drvenu policu i metalne košarice. Polica i košarice će vam odlično poslužiti za odlaganje higijenskih potrepština ili dekoracija poput mirisne svijeće ili teglice sa zelenilom – naročito su efektni puzavci i sukulenti.

Polica je sastavljena od materijala koji su, kao i boja, nabavljeni u Bauhausu. Policu možete ostaviti u boji drva ili je obojite u željenu nijansu – InDizajn tim odlučio se za ovu drugu opciju. Tako su se stvorili, u kombinaciji s košaricama koje idu ispod police te stalka za WC četku, sjajni crni akcenti.

I mini makeover toaleta je gotov. Pripazite svakako da ovako malen prostor ne zatrpavate stvarima jer će se tako činiti još manjim. Biljem u njega unesite svježinu i tako zaokružite finalni dojam.

 

Pogledajte u video prilogu kako je tekao makeover korak po korak!

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari