GENIJALAN SPOJ: umirujuće nijanse zelene, zlatna i drvo u modernoj obiteljskoj kući

Predstavljamo vam prekrasnu modernu obiteljsku kuću površine 170 m2. Lajtmotiv u urenju bile su varijacije na temu zelene boje u kombinaciji sa zlatnim elementima i uz dodatke drvenih površina.

 


U ovakvim intrerijerima, u kojima se spaja toliko različitih elemenata i svi funkcioniraju fantastično zajedno, različitih stilova kao i komada namještaja, teško je odabrati favorita. Zato vam savjetujemo da pomno razgledate svaki kutak i uživate, usput se informirajući o osnovnim značajkama prostora.

FOTO: KODO PROJEKTY

Riječ je o obiteljskoj kući u Varšavi čije uređenje potpisuje Studio KODO. Površina od 170 četvornih metara bila je veliki plus u uređenju i sprovođenju svih zamisli vlasnika i dizajnera.

Zahtjevi vlasnika odnosili su se na udobnost, funkcionalnu svestranost i mješavinu nekoliko stilova. Sviđala im se klasika i da interijer ima bezvremensku atmosferu, a veliki su ljubitelji industrijskog i skandinavskog stila te vole i vintgae elemente.

FOTO: KODO PROJEKTY

U prizemlju se nalazi prostrana dnevna zona i mala radna soba te gostinjski tolaet, a na katu su roditeljska i dječja soba te soba za goste. Gornja etaža ima i dvije kupaonice, a u kući se nalazi i suteren u kojem su praonica rublja i velika ostava.

FOTO: KODO PROJEKTY

Ono što će svatko odmah uočiti su nijanse zelene koje, koje se uz dodatak zlatnih akcenata i drvenih površina provlače cijelim interijerom. Smirujuća zelena nalazi se na zidovima, namještaju, tapetama, ukrasnim detaljima poput jastuka i vaza pa sve do galenterije u kupaonici. No, ne možemo nikako govoriti o zasićenosti zelenom – ona je spriječena vještim doziranjem i zahvaljujući neutralnoj svijetloj pozadini – bijeloj i bež.

Posebnu pozornost u interijeru privlači kvalitetan parket slagan u riblju kost.

FOTO: KODO PROJEKTY

Srce kuće čini dnevna zona u koju se ulazi iz malog hodnika koji je od ovog prostora odijeljen staklenim stijenama. Tako se odmah s ulaza pruža pogled na prekrasan dnevni prostor u kojem su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja sa šankom.

Prostor je kombinacija industrijskog stila i klasike, a crni metalni profili i mekani baršun definiraju cijeli prostor. Mnogima će pažnju privući prekrasne šarene tapete na zidu blagovaonice, koje su unijele dašak prirode u interijer.

FOTO: KODO PROJEKTY

Industrijski karakter imaju i stepenice s drvenim stepenicama i crnim čeličnim ogradama koje vode u suteren odnosno na prvi kat. Nastavak palete boja iz dnevnog prostora vidimo i u privatnoj zoni na katu gdje se nalaze spavaonice.

I u roditeljskoj spavaćoj sobi, pored rasvjete u vintage stilu, glavni dekorativni element su tapete, sličnog motiva i boja kao i u blagovaonici čime se stvorila stilska poveznica.

FOTO: KODO PROJEKTY

FOTO: KODO PROJEKTY

Na suprotnoj strani od kreveta osmišljen je šarmantni toaletni stolić s velikim ogledalom i ugradbenim ormarićem koji je polica za knjige. Dodatna polica za knjige nalazi se u hodniku na gornjem katu.

FOTO: KODO PROJEKTY

Prekrasna dječja soba velika je dovoljno da ima mjesta za sve potrebne sadržaje – spavanje, igranje, učenje i pisanje zadaće te prostor za pohranu knjiga, odjeće i igračaka. Zone unutar dječje sobe naglašene su dodatnom rasvjetom.

FOTO: KODO PROJEKTY

FOTO: KODO PROJEKTY

 

Komentari