Stan s kuhinjom iz snova: šarm starinskog vješto upakiran u suvremeni dizajn

Starinski stan s visokim stropovima, kaljevom peći, drvenim seljačkim podom i ciglom ovdje je poslužio kao sjajna podloga za suvremeno dizajniran interijer za mladu vlasnicu. Caruje skandinavski stil u kombinaciji s vintageom i minimalizmom

 

 

Dvosobni stan od 47 četvornih metara u Stockholmu preuređen je za mladu vlasnicu, koja je poželjela adaptaciju prostora prije nego je uselila u svoj novi dom. Kuhinja je preseljena iz zasebne prostorije u dnevni boravak, a na njezino mjesto došla je spavaća soba. Može se reći da je interijer preuređenjem sačuvao najbolje od oba svijeta – onoga autentičnog, zatečenog u stanu te modernog. Šarm dobro očuvane prošlosti, s opekom, visokim stropovima, štukaturama, kaljevom peći i visokim stropovima kombiniran je s prekrasnom zelenom kuhinjom suvremenog dizajna.

 

Foto: Alvhem

Podovi su sačuvani i prebojani bijelom bojom, kao i štukature. Jedini zid koji je doživio drastičnu promjenu je onaj kuhinjski s kojeg je skinut sloj žbuke kako bi se došlo do opeke. Tako je kuhinja dobila toplinu, koja vrlo često izostaje u interijerima uređenima u skandinavskom stilu. Ova kuhinja je primjer kako velika i lijepa kuhinja ne mora biti privilegij samo velikih obiteljskih stanova i kuća.

 

Foto: Alvhem

Dodatnu toplinu i atrakciju ovaj je prostor dobio modernom zelenom kuhinjom koja je inspirirana klasičnim stilom i koja se sjajno ističe na podlozi od opeke. Stol i stolice, kao i sofu vlasnica je donijela iz bivšeg stana, a njihove boje – antracit i crna izvrsno se nadopunjavanju s onima u kuhinji. To je iznimno bitno budući da se kuhinja, blagovanje i boravak nalaze u jednoj prostoriji. Ostatak stana čine kupaonica, garderoba, balkon i spavaća soba iz koje se izlazi na balkon.

Foto: Alvhem
Komentari