MALI DVOSOBNI STAN: kad kuhinja preseli u dnevnu sobu i postane zvijezda interijera

Vodimo vas u mali dvosobni stan u Stockholmu koji je prije adaptacije bio jednosobni. Kako je se dogodila ova promjena, saznajte u nastavku!

 


Jedna od karakteristika stanova u starim zgradama su prostorije velike površine, često povezane jedna s drugom vratima. Ponekad je to jedini put do nekih prostorija, jer do njih ne vodi hodnik. Stoga prilikom adaptacije često nastaju velike promjene u rasporedu kako bi se on unaprijedio i postao funkcionalniji.

Foto: Planete Deco

Tako je bilo i u slučaju ovoga jednosobnog stana koji se sastojao od velike kuhinje i velikog dnevnog boravka povezanih vratima. Do kuhinje je bilo moguće doći samo iz dnevnog boravka.

Foto: Planete Deco

U želji za boljim rasporedom i zasebnom spavaćom sobom, kuhinja se preselila u prostor dnevnog boravka, dok je u kuhinji stvorena spavaća soba u koju je stao veliki krevet, garderobni ormari i radni stol uz prozor.

Foto: Planete Deco

Kuhinja je otvorena prema ostatku dnevnog boravka što čini prostor većim i prozračnijim. No, boja koju su odabrali vlasnici, prekrasna nijansa kadulja zelene te zidne i podne obloge u crnoj, vizualno ipak odvaja kuhinju od boravka. Tako sve tri zone – kuhinja, boravak i blagovanje imaju svoj vizualni identitet koji se istovremeno vrlo dobro uklapaju u cjelinu.

 

Komentari