MIRJANA MIKULEC: “Ove 3 boje ću najviše koristiti u idućoj godini”

Poznata dizajnerica otkrila je svoje favorite među bojama za 2020. godinu.

Boje ne samo da odražavaju našu osobnost, već i stvaraju atmosferu u prostoru. Koliko je izbor boje, ali i tona i nijanse važan, govori činjenica da, primjerice, Pantone krajem svake godine objavljuje boju za nadolazeću godinu, a isto čine i brojne ugledne tvrtke koje se bave proizvodnjom boja za zidove i drugi.

Svoje je favorite istaknula i dizajnerica interijera Mirjana Mikulec. Evo koje su to tri boje koje ćemo najčešće viđati u njenim projektima za 2020. godinu.

1. Classic Blue

Pantoneova predviđanja često izazivaju rasprave koje u dizajnerskim, modnim i umjetničkim krugovima katkad izazivaju potpuno oprečna mišljenja, a nerijetko i graniče s kontroverznošću. Sjetimo se samo Marsale koju su svi dočekali na nož, a kasnije svesrdno prihvatili.

“Moram priznati da mi se sviđa ta sigurna i smirujuća nota koju ima Classic blue” – ističe Mirjana i dodaje da je riječ o svestranoj boji koja se super slaže s drugim nijansama, od primjerice roze, žute i narančaste pa sve do zelene ili čak zemljanih tonova. “Mislim da ću je definitivno puno koristiti u projektima za sljedeću godinu. Jako se dobro kombinira, djeluje elegantno i opuštajuće, što mi se jako sviđa u interijerima. Također, super izgleda uz boje dragulja koje su sada također vrlo popularne, ali i nježnim zemljanim tonovima koji osvajaju interijere u posljednje vrijeme.” – zaključuje Mirjana.

Sedam ideja kako možete uvesti u svoj dom Pantone boju za 2020. godinu

Foto: article.com
Foto: swooneditions.com

2. Smaragdno zelena

Zelena je jedna od meni dražih boja i volim je vidjeti u interijerima u svim nijansama, a trenutno mi najljepše djeluje predivna tamna nijansa smaragda.” – objašnjava Mirjana koja zelenu u interijera često koristi, no za razliku od svijetlih nijansi kojima je do sad više pribjegavala, na red je došla tamnija nijansa.

Predivna je i odlično izgleda na bilo kojoj površini, od zidova i namještaja pa sve do detalja, pogotovo kada su još presvučeni baršunom.” – ističe Mirjana te dodaje da je ova boja svojevrsni sinonim za luksuz, a odlično izgleda uz zlatnu boju.

Foto: Desenio
foto: trendesignbook.com
foto: themarblehome.com

3. Zagasito narančasta

Iako narančasta i nije baš čest izbor u interijerima, zagasite nijanse ove tople boje mogu izgledati itekako dobro. Mirjana objašnjava da je ovu boju “otkrila” nedavno i pokazalo se da odlično funkcionira u kombinaciji s neutralnim bojama, dajući im pritom instant dozu topline. “Djeluje vrlo luksuzno i elegantno, a volim je vidjeti na manjim komadima namještaja kao što su primjerice stolice, taburei i detalji.” – zaključuje Mirjana.

OD KAMENA DO TERRACOTTE: zemljane boje u interijeru za najudobnija četiri zida

foto: sampleboard.com
foto: curated interior

Mirjanin su izbor ove godine, čini se, tamnije nijanse koje nas neodoljivo podsjećaju na boje dragulja. U skladu je to i s najavljenim trendovima koji nas očekuju u narednom periodu i donose luksuzne materijale, puno zlata, tamne boje i puno mramornog dekora. Za sada nam 2020. izgleda vrlo uzbudljivo, barem kada je o interijerima riječ.

BOJE DRAGULJA: jesen u interijerima nikad nije bila tako uzbudljiva

Komentari