U trendu su već nekoliko sezona velika okrugla ogledala s tankim, ponekad jedva primjetnim okvirom od drveta ili metala.

I kada uzmete velike dimenzije, zbog tankog okvira i decentnog dizajna neće zagušiti prostor. Možete se poigrati njegovom pozicijom i dodatno stilski podići prostor.

Foto: Nick Rudenko

Ogledala je, ako želite originalan dizajn, najbolje dati raditi po mjeri. Tada možete raditi kreacije poput ove na projektu ispod – okruglo ogledalo prekida se i ne završava ‘kružnicu’ nego se pretapa u ogledalo kojim su obložene fronte ormara.

Foto: Sergej Krasjuk

Jedan od trendova je i ogledalo koje dizajneri kolokvijalno nazivaju antik budući da ima patinu na svojoj površini te izgleda kao da je izvučeno iz nekog građanskog salona ili pronađeno na sajmu starih stvari.

Pored antik ogledala vrlo su popularna i tražena ona u boji.

Foto: Sergej Krasjuk

U malim mračnim hodnicima kao i prostorijama gdje je k tome potrebno maksimalno iskoristiti prostor, izvrsno rješenje su ormari koji imaju fronte od ogledala. Tako ćete moći bez problema vidjeti cijelu svoju figuru, povećati i posvijetliti prostor te imati ‘it’ komad namještaja koji će privlačiti pažnju.

Foto: Sergej Krasjuk