Zaboravite na radijatore: evo koji su najnoviji trendovi u svijetu grijanja

Moderne tehnologije donose i fantastične nove mogućnosti zagrijavanja prostora u jesenskim i zimskim mjesecima. Predstavljamo vam Ekosen sustav grijanja infracrvenim zrakama, koji je pravi trend u svijetu grijanja. A za to postoji itekako puno razloga!

 

 

Suvremene tehnologije čine naš život jednostavnijim, praktičnijim i – ljepšim. Mnogi izumi i pametno iskorištavanje energije olakšali su nam svakodnevicu pretrpanu brojnim obavezama i učinile da imamo povoljnija rješenja, koja itekako odterećuju naš kućni budžet. Naročito je to bitno kod troškova grijanja, koji su velika stavka svake jeseni i zime za svako kućanstvo.

Ako su vam troškovi grijanja preveliki, a usto u vašem malom domu radijatori ne samo da nagrđuju nego i zauzimaju dragocjeni prostor, vrijeme je da razmislite o alternativi. Predstavljamo vam Ekosen sustav IC grijanja koji je oduševio svijet i uz pomoć kojeg ćete se u vlastitom domu osjećati opušteno, ugodno i sigurno a istovremeno nećete izdvajati astronomske svote za grijanje. I uspjet ćete tijekom cijeloga dana i noći zadržati željenu toplinu!

 

Foto: Ekosen

IC odnosno infra crveno grijanje (poznato kao i IR) uz pomoć najboljeg prirodnog oblika topline, infra crvenih valova, zagrijava vrlo brzo prostor. Grijaće tijelo je estetski lijep i nenametljiv panel koji prenosi energiju na predmete s kojima je u dodiru. Kako su nam otkrili u Ekosenu, predmeti upijaju energiju infracrvenih valova i odašilju je natrag u obliku topline natrag u okolicu.

Dakle, infra crveni valovi zagrijavaju pod, zidove, predmete, tekućinu i bića, koji na prirodan i zdrav način emitiraju toplinu u okolinu i ravnomjerno zagrijavaju prostor i zrak u njemu. Ovaj sustav je zdraviji i prirodniji od klasičnih načina grijanja jer oponaša prirodni krug grijanja te dolazi do manjeg kovitlanja zraka i održava se primjerena vlažnost zraka. Pored toga, IC grijanje je energetski učinkovito i antialergijsko jer ne diže prašinu te je jako dobro za kućne ljubimce. Dodatni bonus je što nema negativan utjecaj na okoliš jer ne stvara štetne plinove. Dovoljno dobar razlog da razmislite o IC grijanju jest činjenica da se upotrebljava u inkubatorima u rodilištu!

O tome kolika su ulaganja, kako funkcionira ugradnja IC grijanja te koliko ćete doista uštedjeti grijući se njime, možete saznati u video prilogu, gdje gospodin Josip Tot iznosi svoje iskustvo.

 


Sve što trebate imati za ovaj sustav grijanja su IC paneli koji se vrlo jednostavno ugrađuju i koji su rađeni od kvalitetnih i dugotrajnih materijala. Pored njih, potrebni su vam i regulatori, tehnološki napredni termostati kojima možete regulirati razinu zagrijavanja. Paneli su primjereni za svaki interijer – mogu se koristiti ne samo u domovima, nego i u radnim prostorima te javnim ustanovama. Postoji nekoliko vrsta panela koji se odabiru s obzirom na vaše želje, ali i karakteristike svakog pojedinog panela.

Jedno je sigurno – IC paneli svakako neće nagrđivati vaš prostor i moći ćete njihov dizajn prilagoditi svome ukusu i prostoru.

Foto: Ekosen

Upoznajte sve modele IC panela kako biste lakše odabrali idealan za svoj dom, apartman ili kuću za odmor!

Sky paneli su najnoviji modeli i ujedno najlaganiji na tržištu, što omogućava njihovu ugradnju na sve vrste stropova. Paneli lako provode toplinu, budući da je grijaće tijelo izrađeno od bakra, dok u usporedbi s ostalim IC panelima na tržištu imaju nižu potrošnju.

A IC grijaći stropni paneli Sunlife One i Sunlife Premium pogodni su za svaki prostor – stan, kuću, pa čak i one koji imaju tzv. armstrong stropove, koji su načinjeni do pomičnih panel ploča i obično se koriste u uredskim prostorima. Također, možete ih staviti u kućnu saunu, kampericu i brodicu.

 

Foto: Ekosen

Treći model, Sunlife Prestige funkcionira kao zidni grijaći panel i kao takav prikladan je za moderna arhitektonska rješenja i stanove, kao i poslovne prostore. Možete birati standardni materijal, ogledalo ili staklo u boji, te različite motive, budući da sami birate slike i fotografije koje će biti, ako želite, otisnute na njemu.

U kupaonici ga mnogi koriste i kao ogledalo iznad umivaonika, a u ostalim prostorijama kao umjetničko djelo i općenito dekorativni element, budući da je atraktivnog izgleda.


PROMO

Komentari