Noviteti u svijetu namještaja po mjeri: iskorištava savršeno prostor i ispunjava sve želje

Namještaj po mjeri sve je popularnija opcija u opremanju doma. Razlozi se, između ostaloga, kriju u tome da se ovako maksimalno iskorištava prostor te da možete imati namještaj baš kakav želite.

 


Opremanje modernoga doma danas je nezamislivo bez namještaja po mjeri. Nekoć su to bile uglavnom kuhinje, koje su se radile po narudžbi kod stolara, a sada su to i stolovi, klupe, sjedeće garniture, police, komode, ormari, kreveti…

Ovakav namještaj je vrlo učinkovit – omogućuje maksimalnu prilagodljivost prostoru te da ga iskoristite do posljednjeg centimetra. Tako ćete dobiti i dodatni prostor za pohranu i staviti police i ormariće po mjeri kakve biste teško, baš tih dimenzija, pronašli gotove, u salonima namještaja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Sve to čini ga idealnim i za male stanove, apartmane i kuće kao i potkrovlja te prostorije nepravilnog oblika. Također, u salonima namještaja je ponekad teško pronaći komade kakvi nam se sviđaju s obzirom na boje, materijale, uzorke, detalje i cjelokupni dizajn.

Koji su noviteti i mogućnosti modernog namještaja po mjeri možete se uvjeriti uživo na sajmu InDizajn u Areni Zagreb, od 6. do 8. listopada te skupiti pregršt inspiracije i korisnih informacija iz prve ruke od izglača. Ovo je prilika vidjeti i inovacije u svijetu namještaja po mjeri kao i upoznati se s trendovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

KVARCNE PLOČE, ZIDNE OBLOGE I NOVI DEKORI

Trgovine specijalizirane za namještaj po mjeri nude sve potrebno da biste dobili konačan proizvod – od materijala, okova pa sve do uređaja koji će biti integrirani u namještaj poput sudopera, slavina, pećnica, hladnjaka, pa i podnih i zidnih obloga….

Elgrad, jedan od stalnih suradnika emisije InDizajn ima sve navedeno u svome asortimanu. Iz godine u godinu plijeni pažnju svojim novitetima i inovacijama koje izloži na sajmu u dvorani Arena. Ovaj puta predstavit će SM QUARTZ, kvarcne ploče proizvođača Santamargherita. Riječ je o jednom od vodećih proizvođača kvarcnih površina u Europi i svijetu koje su savršena kombinacija kvalitete, luksuza i izdržljivosti.

SM QUARTZ / PROMO FOTO ELGRAD

Od ostalih noviteta iz svijeta pločastih materijala moći ćete vidjeti nove Eggerove dekore kao i od Laminama, Fenixa, Saviole te zidnih obloga Eldesil i Lamelio. Isto tako nove dekore i inovativne strukture J-Pulla i Futura Componentti.

EGGER DECOWALL / PROMO FOTO ELGRAD

Ono što će pobuditi pažnju struke, ali i ljubitelja dizajna je EGGER DECOWALL. Osnovicu ovog pločastog materijala čini standardna EGGER OSB ploča. OSB ploča se brusi i zatim se na nju stavlja tisak jednog od EGGER autentičnih dekora. DecoWall je ekološki prihvatljiva alternativa konvencionalnim zidnim oblogama.

EGGER DECOWALL / PROMO FOTO ELGRAD

Od okova vas očekuju nova, inovativna rješenja koja se mogu prilagoditi sve fleksibilnijim prostorima koji se često mijenjaju. Tako će Elgrad predstaviti inovativni podesivi klizni okov GRiD SISTEM proizvođača Terno Scorrevoli. Također, na njihovom štandu ćete moći otkriti beskrajne mogućnosti koje nude modularni ZERO sustavi.

Tu je i HACK – novi dodaci za ormare i garderobe stvoreni kako bi organizirali vaš dom na najelegantniji način.

GRiD sistem / PROMO FOTO ELGRAD

LUKSUZNA KUHINJA PO MJERI

Veliki interes uvijek vlada i za ono što predstave Interijeri Profi Mont, česti suradnici na projektima studija Mirjane Mikulec. Ove godine će poznata zagrebačka tvrtka za izradu namještaja po mjeri predstaviti prekrasnu luksuznu kuhinju koja će biti pravi izvor inspiracije za sve.

PROMO FOTO INTERIJERI PROFI MONT

Materijali od kojih je izrađena kuhinja su Perfect Sense mat u kombinaciji s iveral mat drvnim dekorom za ormariće, kvarca od kojeg je radna ploča te porculana s apstraktnim uzorkom kojim je obložen zid.

Pored toga, na sajmu će Interijeri Profi Mont predstaviti raznolik asortiman kuhinjske opreme koja prati trendove i najnovije inovacije na području namještaja po mjeri: hawa concept, police na izvlačenje sa sustavima TANDEM i MOVENTO, izvlačne košare, skrivene ladice, izvlačne visoke kolone, ugradbeni vinski hladnjak, fronte ormarića s letvicama, električne podizne mehanizme, kutne mehanizme i još mnogo toga.

PROMO FOTO INTERIJERI PROFI MONT

Tvrtka Interijeri Profi Mont d.o.o. nastala je 2006. kao mali obrt s ciljem proizvodnje namještaja vrhunske kvalitete. Orijentacija na tržišni segment visoko kvalitetnih proizvoda rezultirala je uspješnom suradnjom s brojnim projektantima interijera i dizajnerima namještaja, kako uredskoga tako i onog namijenjenoga ugodnom stanovanju.

PROMO FOTO INTERIJERI PROFI MONT

FUNKCIONALNA I MODERNA KUHINJA PO MJERI

Kuhinje su, složit će se vjerojatno svi, jedan od najzahtjevnijih zadataka u uređenju doma. Na malom prostoru, često nepravilnog oblika s malo ili posve bez prirodne svjetlosti potrebno je staviti puno toga i postići funkcionalnost i estetiku. Stoga se većina odlučuje za kuhinje po mjeri. Na sajmu ćete moći pogledati nekoliko izloženih kuhinja po mjeri, između ostaloga i one od Interijera Zadro.

Ova poznata domaća tvrtka za izradu namještaja su specijalisti za unikatne i po mjeri rađene kuhinje. Možete birati kuhinju po svojoj mjeri, kako bi bila apsolutno prilagođena prostoru, ali i vašim stilskim željama.

PROMO FOTO INTERIJERI ZADRO

U fokusu ovogodišnjeg sajma na štandu Interijera Zadro bit će moderna kuhinja po mjeri, model IRIS. Ova funkcionalna kuhinja ima sve potrebno – sastoji od kolona i kuhinjskog otoka. Moći ćete upoznati i novu boju Mint od materijala Fenix koji je na frontama kuhinje te radnu površinu od popularnog i trendi kvarca, koji ima i bezvremensku, klasičnu eleganciju. Ovo je će biti izvrstan primjer svih prednosti namještaja po mjeri te mogućnosti kombinacija boja i materijala.

Interijeri Zadro na sajmu nude i 50 posto popusta na izloženu kuhinju, dostupnu odmah nakon izlaganja te besplatnu dostavu i montažu iste.

PROMO FOTO INTERIJERI ZADRO

NAMJEŠTAJ PO MJERI KOJI PLIJENI PAŽNJU

Svoj će asortiman i na ovogodišnjem sajmu predstaviti i tvrtka InColor, dobro poznato ime u svijetu namještaja po mjeri. Tvrtka je osnovana 1998. godine, a uspješno se bave dizajniranjem i proizvodnjom kuhinja i namještaja po mjeri visoke kvalitete.

Posjetitelje InDizajn sajma obično počaste nekim inovativnim dizajnom moderne kuhinje po mjeri koji privuče veliku pozornost posjetitelja. Vjerujemo da će tako biti i ove godine.

PROMO FOTO INCOLOR

Specijalizirani su, kako ističu, za izradu kuhinja od iverala, medijapana i stakla, ugradbenih ormara, kupaonskog namještaja i namještaja dnevnih i spavaćih soba.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

SAVRŠENA KOMBINACIJA KUHINJE PO MJERI S UREĐAJIMA

Namještaj po mjeri iznimno je atraktivan segment svakoga sajma i oko štandova ove ‘tematike’ stvori se ponajveća gužva u dvorani Arena svake jeseni. Ljubitelji dizajna i estetike stoga nikako neće propustiti štand tvrtke Kuhinje Knapić jer imaju prepoznatljiv dizajn.

Njihova specijalnost je, kao što i im sam naziv govori – kuhinje. Odlikuje ih, pored dizajna i visoka doza estetike te implementacija novih tehnologija u odabiru fronti, okova, radnih ploha te ugradbenih uređaja.

PROMO FOTO KUHINJE KNAPIĆ

Na ovogodišnjem sajmu Kuhinje Knapić, koja postoji preko 30 godina, predstavit će svoj novi model kuhinje koji se, stilski gledano, kreće u smjeru moderne klasike. Ova kuhinja ima i super uređaje koji su integrirani u nju. Riječ je BORA sustavima za kuhanje – XBO pećnicom i Bora Classic s tepan pločom za kuhanje.

PROMO FOTO KUHINJE KNAPIĆ

Također, za sve posjetitelje njihovog štanda Kuhinje Knapić imaju 20 posto na kupnju AMCOOK posuđa te promotivnu ponudu inovativnog posuđa kompatibilnog s BORA integriranim napama. Pored BORA sustava, partneri ove tvrtke je i Miele te u svome salonu imaju Miele centar u kojem se mogu vidjeti, isprobati i naručiti kućanski uređaji ove poznate njemačke tvrtke.

PROMO FOTO KUHINJE KNAPIĆ

UGRADBENI ORMARI I SKLOPIVI KREVETI

Kada je riječ o namještaju po mjeri, pored kuhinja, najčešća opcija su ormari. Skladišnog prostora u svakome domu nikad nema dovoljno, pa su ormari, komode, ladičari i police po mjeri sve češća opcija.

Tako danas, pored spavaće sobe, imamo garderobne ormare vješto ukomponirane u hodnike, blagovaonice i dnevne boravke gdje, osim funkcionalnosti, podižu prostor te on izgleda ljepše i atraktivnije. Takvi ormari najčešće su ugradbeni, što dodatno iskorištava prostor.

PROMO FOTO EDURO

Tvrtka EDURO poznati je hrvatski proizvođač ugradbenih ormara i kliznih vrata te namještaja po mjeri vrhunske kvalitete (imaju i sklopive krevete po mjeri!) te su se specijalizirali i za montažu. Nedavno su predstavili i svoj Concept Store u Zagrebu uz već postojeće salone u Zagrebu u Radničkoj, zatim u Rijeci, Zadru i Splitu.

EDURO odnedavno svojim kupcima nudi potpuno opremanje doma na jednom mjestu. Tako uz poznate i nagrađivane EDURO ugradbene ormare sada imaju i brojne novitete – kuhinje, garderobne sobe ali i krevete, sofe, stolice, fotelje, stoliće…

PROMO FOTO EDURO

Tijekom sajma Eduro će na svome izlagačkom štandu ponuditi neke od svojih najtraženijih proizvoda kao što su garderobne sobe, klizni ormari, reMove sklopivi kreveti i kreveti set. Također, posjetitelje na njihovom štandu očekuje i popust od 20 posto na garderobne sobe, klizna vrata te 15 posto na reMove sklopive krevete i čak 50 posto ET KREVET (u kompletu krevet sa podiznim mehanizmom i madrac sa nadmadracom)

PROMO FOTO EDURO

TAPECIRANI NAMJEŠTAJ I POMOĆ U UREĐENJU DOMA

Pored inspiracije za uređenje te upoznavanja s trendovima i novitetima, na sajmu ćete moći pronaći tvrtku koja će vam pomoći urediti jednu ili više prostorija u domu. A možda i kompletan dom!

Naime, tvrtka Mi Life Design, pored dizajna namještaja po mjeri i vlastite linije tapeciranog namještaja, posjetiteljima će predstaviti svoju uslugu planiranja projekata (izradu rendera), te pomoći u izboru i dopremi ostalih potrebnih materijala za interijer poput pločica i drugih obloga, rasvjete, dekoracija te zavjesa.

PROMO FOTO MI LIFE DESIGN
PROMO FOTO MI LIFE DESIGN

Također, tvrtka Mi Life Design uskoro otvara i maloprodajni dućan koji će se sastojati od različitih dekoracija (asortiman za kuhinju, dnevni boravka, blagovaonice, kupaonice i spavaće sobe) te specijalne linije posteljine koju rade u suradnji sa svojom tvornicom u Toskani.

Svim posjetiteljima njihovog štanda ovaj izlagač će ponuditi sajamski popust od 10 posto na narudžbe namještaja po mjeri (ukoliko se dogovori narudžba na sajmu).

PROMO FOTO MI LIFE DESIGN

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da je ovo i više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 6. InDizajn sajam od 6. do 8. 10. a u zagrebačkoj Areni i vidite što vam je pripremio tim Mirjane Mikulec u suradnji s RTL-om

Trodnevni sajam i ove će godine, uz već spomenute, okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma te ponuditi kreativne radionice by Bauhaus – Osnove keramike koju vodi Tea Radić, Art&Wine event slikarice Mirne Sišul te Mini radionice bojenja namještaja by Ivančica Kršek. 

Svoje mjesto na radionicama moći ćete osigurati preko sustava Entrio.

PROMO FOTO BY IVANČICA KRŠEK

I ove godine pripremljena su stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Bazar na prošlogodišnjem sajmu InDizajn / Foto: Sanjin Kaštelan

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

Rad kiparice Adele Mesić / Foto: Sanja Jagatić

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom.

InDizajn
Komentari