Maison & Objet: novi trendovi u interijerima viđeni na prestižnom sajmu

 

 

ŠAROLIKI MATERIJALI I TEKSTURE

Novi trendovi, kada su materijali i teksture u pitanju, nalažu njihovo kombiniranje. Suvremeni trendi interijeri prihvaćaju kombiniranje različitih metalnih površina – od bakra, zlata, srebra, mjedi i kroma – s patinom i bez nje, mat ili sjanog, zatim drva i tekstila – baršuna, satena, krzna, kože i svih njihovih imitacija, zatim pamuka, vune… U skladu s vladajućom eklektikom i miješanjem različitih stilova, gotovo sve da je moguće. Dizajneri pak ovaj spoj različitih materijala i tekstura opravdavaju time da čine prostor uzbudljivim i odvažnim. Vjerujemo da ćete se složiti s njima!

No, dva materijala ipak su dominirala… pa ih vrijedi posebno istaknuti!

 

Foto: The Home Stylist

 

1. NJEGOVO VELIČANSTVO BARŠUN

I oni posjetitelji sajma koji su u svojim odabirima bili kilometrima daleko od baršuna, nakon viđenog vjerojatno su promijenili mišljenje. Baršun i sve njegove imitacije vladali su ovogodišnjim Maison&Objetom – sofama, naslonjačima, stolicama, klupama, tabureima, jastucima… ukratko svim što bi se moglo nazvati “mekim namještajem”.

 

Foto: The Home Stylist

 

Foto: The Home Stylist

 

2. SVA LICA METALA

Bakar je bio metalni trend u posljednje vrijeme, a bio je vrlo zastupljen i na Maison & Objetu, iako više ne dominira nego su mu se pridružili svi drugi plemeniti materijali.

 

Foto: The Home Stylist

 

 

Foto: The Home Stylist

 

 

ZELENILO U SVIM SMJEROVIMA I POVRŠINAMA

 

Foto: WBDM

 

Biljke su neizostavan detalj u interijerima 2019. Pored klasičnih tegli i popularnih vrsta u njima poput monstere, paprati, sukulenata i jedne starinske vrste, sanseverije, u trendu su zeleni zidovi i stropovi. Zelenilo na njima uglavnom sugerira trope te je načinjeno od mahovine s eventualnim dodacima nekoliko drugih vrsta. Zelenilo je prisutno i kao motiv na tekstilnim dekorima, tapetama, posuđu…

 

Foto: The Home Stylist

 

UPEČATLJIVE BOJE

Foto: The Home Stylist

 

Uz standardnu prisutnost neutralne palete, boja u snažnim i jarkim nijansama na ovom Objet&Maisonu nije nedostajalo! Vrijeme je da i vi ozbiljno razmislite o smaragdno zelenoj, poznatnoj i kao šumskoj zelenoj, petrolej i tamno plavoj, boji senfa, toploj žutoj… Sve ove nijanse su upečatljive, tople, bogate i savršeno izgledaju na baršunu!

 

Foto: Domino

 

Living coral, topla i dinamična nijansa naračaste, koju je Pantone proglasio bojom 2019. godine, bila je uvelike zastupljena i na ovogodišnjem Maison & Objetu. U svakom interijeru living coral će biti topla žarišna točka i glavni akcent. Ohrabrite se!

 

Foto: The Home Stylist

 

TAPETE NADAHNUTE DŽUNGLOM

 

Foto: The Home Stylist

 

Šezdesete su se vratile ne samo svojim dizajnom namještaja u interijere, nego i detaljima i uzorcima. Tapete s naglašenim jungle motivima – biljem i životinjama su bile prisutne na brojnim štandovima izglagača Maison & Objet. Ako želite poseban i naročito dinamičan interijer, prigrlite egzotične uzorke na tapetama, ukrasnim jastucima, zavjesama…

Foto: The Home Stylist

 

 

Komentari