TOP TREND U UREĐENJU: tapecirani namještaj koji će podići i oplemeniti svaki prostor

Jedan od vrućih trendova u interijerima koji će, kako predviđaju dizajneri, još dugo potrajati, su tapecirani komadi poput klupa, kreveta, stolica… To je potvrdio i veliki interes posjetitelja Zagreb Design Weeka za proizvode Modula, domaćeg proizvođača tapeciranog namještaja

 

 


Tapecirani namještaj dio je svakoga doma i bez njega je nezamisliv dnevni boravak. Ugodna sofa ili kutna garnitura obložena mekim punjenjem i prekrivena slojem tkanine, kože ili nekog drugog materijala osnovni je element dnevnog boravka. Stoga nimalo ne čudi što nam je svima prva asocijacija na ovu prostoriju – neki sjedeći element.

Novi trendovi donijeli su dodatne tapecirane elemente u boravak i neke nove u kuhinje, hodnike, blagovaonice, spavaće sobe pa i kupaonice. Za to je ‘kriva’ klasika i želja da u interijerima postoji veća doza topline i elegancije, dašak luksuza i atmosfera hotelskih soba.

Kojim sve tapeciranim elementima, pored sofe ili kutne garniture možete obnoviti i oplemeniti svoj dom, saznajte u nastavku. Usput se inspirirajte projektima studija Mirjane Mikulec u kojima je tapecirani namještaj rađen u tvrtki Modul iz Darde.

Projekt Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Darko Mihalić

STOLICE IZ KOJIH NEĆETE POŽELJETI USTATI

Tapecirane blagovaonske stolice su u modernim interijerima ‘must have’. Mekane i udobne stolice presvučene baršunom ili nekim drugim materijalom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zbog ovih svojstava, tapecirane blagovaonske stolice postaju komadi koji mogu imati ulogu fotelja i u kojima ćete poželjeti ostati i nakon objeda. Kako biste ih unijeli u interijer, ne morate mijenjati cijelu kuhinju ili blagovaonicu. Dovoljno je nabaviti tapecirane stolice koje će se dobro uklopiti u bilo koji stil uređenja blagovaonice.

Tek jedna ovakva stolica dovoljna je da podigne bilo koji prostor te ju možete staviti samostalno u spavaću sobu, hodnik, kupaonicu…

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


KREVETI KAO U RASKOŠNIM HOTELSKIM SOBAMA

Ovakvi tapecirani kreveti s bogatim uzglavljem asociraju nas na hotelske sobe u kojima vladaju elegancija i raskoš, ali i na savršen odmor. Ako želite imati doista posebnu spavaću sobu, odlučite se za tkaninu u nekoj upečatljivoj boji i(li) uzglavlje koje će biti duže. Neki novi modeli tapeciranih kreveta imaju uzglavlje koje se proteže do kraja zida i linije koja ga spaja sa stropom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

NASLONJAČ – GLAVNI STILSKI NAGLASAK

Novi trendovi donose i naslonjače koji nisu dio linije sjedećeg namještaja – trosjeda ili kutne garniture. Poželjno je da naslonjači budu u nekoj posve drugačijoj nijansi od ostatka osnovnih elemenata te tako više dođu do izražaja. To je i njihova glavna stilska uloga – da budu jak akcent u prostoru dnevne, ali i spavaće sobe. Ako imate mjesta u hodniku, svakako razmislite o naslonjaču koji će ostaviti snažan dojam na svakoga tko dođe u vaš dom.

 

Foto: Modul

KLUPE ZA MALE I ORIGINALNE BLAGOVAONICE

Trebate li više mjesta za sjedenje u maloj blagovaonici, dobro rješenje je klupa. Ona će omogućiti da više osoba sjedne za stol nego kada biste stavili stolice. Pored kutne, klupa može biti i ‘jednolinijska’, naslonjena na samo jedan zid te ponuditi i dodatni prostor za skladištenje ispod sjedišta. Klupa ne mora biti dio iste linije blagovaonskog namještaja. Odabirom modela u drugoj boji ili vrsti materijala postići ćete stilsku slojevitost i klupa neće proći nezapaženo!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

TABUREI PODIŽU STIL I NUDE PROSTOR ZA POHRANU

Taburei su moćni mali komadi namještaja koje treba svaka prostorija. U hodniku mogu poslužiti kao odlagalište modnih dodataka i sjedalo dok skidate obuću, u spavaćoj sobi mjesto za odjeću, a u dnevnom boravku dodatno mjesto za sjedenje, što je naročito praktično kada imate goste. Taburei, kao i klupe, imaju opciju skladišnog prostora u svojoj unutrašnjosti, što im daje dodatnu ulogu i vrijednost.

Foto: InDizajn

 


UPOZNAJTE TAPECIRANE KOMADE NA LICU MJESTA

Želite li vidjeti kako izgledaju Modulovi tapecirani komadi i osjetiti užitak sjedenja u njima, kao i upoznati se s njihovim asortimanom klub stolića, navratite do ove nedjelje, 26. rujna na Zagreb Design Week u Halu V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Foto: Modul

 

 

Komentari