Top pet boja za 2016. godinu po izboru Mirjane Mikulec

Da su boje jedan od najboljih saveznika kada je u pitanju promjena izgleda životnog ili kojeg drugog prostora, zasigurno već znate. Ne samo da mijenjaju cjelokupan izgled prostorije, već utječu i na naše raspoloženje.

Kako boje u interijeru utječu na nas?

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

S obzirom da je početak godine obično i vrijeme predviđanja raznih trendova, od onih modnih pa sve do onih u interijerima, Mirjana Mikulec odabrala je pet boja koje će zasiguno osvojiti interijere u 2016. godini.

Kraljevsko plava

Foto: www.shelterness.com
Foto: www.shelterness.com

Boja koja se oduvijek povezuje s kraljevskim rodom, o čemu svjedoči i njeno ime, i danas je popularan način za unošenje luksuza u prostore. Iako hladna, intenzivna je to nijansa s primjesom ljubičaste ili crvene, a odlično se slaže uz sive nijanse.

Bež

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Ova je neutralna boja svojevrsni klasik kojem se uvijek iznova vraćamo zbog svestranosti i neograničenih mogućnosti kombiniranja. Neutralna paleta odlično izgleda u moderno uređenim prostorima, ali i onim stilskim. Kombinirajte je iz prirodne materijale.

Sve nijanse sive

Foto: Anders Bergstedt
Foto: Anders Bergstedt

Apsolutna kraljica neutralne palete boja, siva je pravi kameleon kada su u pitanju stilovi. Bilo da ste ljubitelj modernih, suvremenih, čak i futurističkih ili pak eklektičnih, skandiavskih i industrijskih imterijera, siva je dobar izbor. Kaže se da postoji nijansa sive za svakoga pa ako još niste otkrili njene čari, možda samo niste naišli na onu pravu!

Boja lososa

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Ova topla, vesela i razigrana nijansa ružičaste s primjesom narančaste idealan je izbor za ljubitelje boja u interijeru. Predlažemo da je kombinirate s hladnijim bojama poput zelene i plave. Veseo i živahan interijer s ovom je bojom zajamčen.

Maslinasto zelena

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Zelena s primjesama smeđe i sive možda na prvi pogled ne djeluje kao boja koju biste odabrali za svoj dom, no daleko je svestranija nego što mislite. Odlično će izgledati na jednom zidu, a slaže se sa žutom, bojom vina, ružičastom i svjetlijim nijansama plave.

Komentari