Terasa je spremna za druženje oko stola: brzinsko uređenje vanjskog prostora

U uređenju balkona i terasa u trendu su neutralne nijanse. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec brzinski uredio terasu u sivim tonovima i sve začinio biljem!

 


Dolaskom proljetnih i ljetnih  dana naše terase, lođe ili balkoni postaju mjesta na kojima provodimo najviše vremena.

Ovisno o kvadraturi koju imate na raspolaganju, možete ih urediti kao nastavak dnevnih i blagovaonski prostora, kao jednu od tih opcija ili barem staviti mali stolić s dva stolca. Svaka od tih opcija može postati ugodan kutak za odmaranje ili druženje.

Ovaj puta InDizajn će vam pokazati uređenje terase u obiteljskoj kući u novogradnji. Riječ je o mladoj obitelji koja upravo useljava u svoj novi dom. Iako kuća nije u potpunosti završena, oni su željeli što prije urediti ovaj dio kako bi čim prije mogli na njoj uživati.

Terasa ima nešto manje od 50 kvadrata i iako su na nju mogli smjestiti i lounge dio, klijenti su za sada samo željeli imati vanjsku blagovaonicu. Budući da je riječ o četveročlanoj obitelji, zahtjev je minimalno četiri sjedeća mjesta, a budući da vole organizirati druženja, veći broj stolaca dobro će doći. Osim toga, željeli su neutralne boje i da se sve jednostavno održava.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

S obzirom na veličinu terase na nju se mogao smjestiti stol dužine 220 cm i 6 stolaca kojeg je Mirjana Mikulec, kao i sve ostalo – stolice, tepih, suncobran i detalje pronašla u Lesnini.

Većina vanjskog namještaja je u sivim ili bež tonovima, a budući da klijenti naginju sivoj, upravo takve je dizajnerica birala za njihovu terasu.

“Kod odabira vanjskog namještaja važno je birati onaj od materijala koji će biti otporni na vanjske utjecaje kao što su kiša ili jako sunce. Ovaj stol moći će biti cijelu godinu na terasi, a klijenti se ne moraju brinuti da će se na ikakav način oštetiti. Stolci su kombinacija metaka i tekstila koji će također izdržati sve uvjete, a budući da smo imali dovoljno mjesta birali smo one su rukonaslonom koji su uvijek udobniji izbor”, objašnjava dizajnerica.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Ne zaboravite biljke koje utople svaki prostor, a naročito onaj vanjski.  mi smo odabrali nekoliko biljaka s preporukom da s vremenom dodaju još zelenila na terasi, ali i oko kuće. Iako svi volimo uživati u suncu, nikako ne zaboravite na tendu, pergolu ili kao mi u ovom slučaju suncobran koji će vas štiti, a koji po potrebi možete premještati”, dodaje Mirjana Mikulec.

 

Komentari