7 novogodišnjih odluka za vaš ljepši dom

Uđite u novu godinu s malim odlukama i investicijama koje će promijeniti izgled vašeg životnog prostora.

Baš kao što na kraju godine sagledavamo godinu iza nas, analiziramo vlastite uspjehe i neuspjehe te donosimo odluke s kojima ćemo ući u novu godinu, isto možemo učiniti i za svoj životni prostor.

Riješite se nereda

Ovo je definitivno neprijatelj broj jedan za svaki prostor pa, ako već niste, sada imate dodatan razlog i poticaj da to učinite.

Bacite ili pospremite sve što čuvate “reda radi”

Ne baš lijep svijećnjak koji ste dobili na dar od prijatelja ili pak naslijeđeni komad namještaja koji ima sentimentalnu, ali ne i estetsku vrijednost smjestite na tavan bez imalo grižnje savjesti. Možda će u budućnosti odgovarati novom izgledu, no ako sada to nije tako, bit ćete zadovoljniji ako vam nije neprestano “pred nosom”. Alternativno, stare komade namještaja možete i preurediti te im dati novi izgled. Evo kako.

Ralph Laurent
Ralph Laurent

Isprobajte novu boju za zidove

Jednostavan i provjeren način kako promijeniti izgled prostora koji nije potrebno dodatno pojašnjavati.

Kupite nekoliko ukrasa ili manjih komada namještaja

Detalji i ukrasi su idealni saveznici za promjenu u domu. Zato predlažemo da u novoj godini počastite svoj stan novom slikom, tabureom, zanimljivom dekicom ili tek otiračem sa simpatičnim natpisom. Sezonska sniženja svakako su dodatni razlog da to učinite baš sada, na početku godine.

Ralph Laurent
Ralph Laurent

Izbjegavajte gomilanje stvari

Svi imamo onaj jedan kutak u domu u kojem redovito završava sve što u nekom trenutku ne znate gdje odložiti ili spremiti pa s vremenom postane pravo malo skladište. Da biste to izbjegli, donesite odluku da ondje nećete odlagati baš ništa. To će vas potaknuti na kreativnije razmišljanje, a neovisno o tome koliko malen prostor bio, sigurno možete pronaći prikladno mjesto za baš svaku stvar koju imate u domu.

Promijenite raspored u prostoriji

Ako želite proći bez ijedne potrošene kune, predlažemo da napravite novi raspored. U većini prostorija ćete to moći napraviti bez puno muke, osobito u dnevnoj i spavaćoj sobi.

Promijenite način na koji doživljavate svoj prostor

Ako neku prostoriju doživljavate skladištem ili cijeli stan tek privremenim rješenjem, to ćete i dobiti. Ako u interijer ne uložite trud, kreativnost i dio sebe, on neće izgledati kao iz časopisa. Isto tako, ako u prostor uložite vrijeme i trud, to će se itekako vidjeti. Zato, prvi korak prema boljem izgledu vašeg doma neka bude barem promjena u vašem razmišljanju – već tako učinit ćete puno, a ostalo će doći s vremenom.

Komentari