Izradite sami klub stoliće od tegli za cvijeće. Imamo upute i video!

Htjeli biste novi klub stolić u svome dnevnom boravku, ali nije pogodno vrijeme za kupnju novoga? Imamo ideju kako ga možete sami izraditi!


Izrada klub stolića na prvu može zvučati komplicirano. No, naš InDizajn tim pronašao je način kako ih možete izraditi od tegli za cvijeće u samo nekoliko sati. Osim tegli koristili smo drvene okrugle ploče za stol i gotovi cement.

“Ovaj put ćemo vam pokazati dva načina za izradu stolića od tegli. U jednoj varijanti koristila sam tri terakotne tegle, dok sam u drugoj varijanti koristita plastičnu. Krenuli smo od terakotne. Tegle smo zalijepili jednu za drugu da bi dobili postolje”, objašnjava Antonija iz ‘uradi sam’ InDizajn tima.

Tegle je zatim potrebno zalijepiti montažnim ljepilom kojem je za sušenje potrebno nekoliko minuta.

“Sada kada imamo postolje, preostaje nam još pričvrstiti ploču i nanijeti cement na cijeli stolić. Dok čekamo na se ljepilo osuši cement ćemo nanijeti na ploču”, otkriva Antonija.

Rubove ploče treba malo pobrusiti kako bi se dobio finiji izgled. Cement će stoliću dati suvremenost, a jako će se dobro uklopiti u svaki tip interijera.

Prije nego se pričvrsti ploču na postolje, potrebno je lagano pobrusiti višak cementa.

Da biste bili sigurni da se cement ne bude trusio, nanijet ćete završni premaz koji će ga fiksirati.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Za drugi stolić smo samo pričvrstili ploču na teglu i nakon toga krenuli s bojenjem. Bojili smo samo ploču i to u crnu boju, ali prije toga su se trebali zagladitirubovi”, objašnjava Antonija.

S obzirom na to da su stolići različitih visina, niži je bilo potrebno malo podvući. Osim što  tako zauzima manje mjesta, jako će dobro izgledati u prostoru.

 

Komentari