TOPLI MINIMALIZAM: svijetao interijer prepun zelenila i jednostavan za održavanje

Stan površine 50 četvornih metara novi je dom za mladoga samca. Najveća želja mu je bila da stan bude jednostavno uređen, bez puno detalja i boja te da u njemu ima dosta svjetla i zelenila.

 


Na prvi pogled ovaj stan će se mnogima, zbog svoga jednostavnog uređenja i pročišćenih linija bez puno boja, uzoraka i detalja činiti kao interijer namjenjen za najam. Svakako bi bio izvrsna inspiracija za stan ovakve namjene, ali i apartman na moru kao i stan za samce ili par.

Ovo je novi dom mladoga samca koji je pred dizajnericu Svjetlanu Mamaenko stavio nekoliko zahtjeva. Trebao mu je svijetao interijer s puno zelenila, jednostavno i praktično opremljen kako bi se što lakše održavao.

Foto: Andrej Semjonov

Stan se sastoji od dvije veće prostorije – dnevnog boravka unutar kojeg je i mala kuhinja te blagovaonski stol sa stolicama te spavaće sobe unutar koje je i kutak za čitanje. Ostatak interijera ukupne površine 50 kvadrata čine kupaonica i hodnik.

Dizajnerica se odlučila na neutralnu svijetlu bazu u kojoj dominira bijela, a na to je u svim prostorijama provukla akcente zelene, žute, plave i crne. Svijetla baza unijela donijela je željenu svjetlost kao i veliki prozori bez navučenih zavjesa.

Foto: Andrej Semjonov

Glavni ukras spavaće sobe je cvijeće u teglama čime se zadovoljila vlasnikova želja za zelenilom. Bilje je stavljeno na police koje ujedno služe kao pregrada koja dijeli spavaći dio od kutka za čitanje koji je ujedno i radni prostor.

Foto: Andrej Semjonov

 

Komentari