PRIZEMNICA U NAŠICAMA: tamne boje, obilje zelenila i detalja učinile su ovaj obiteljski dom posebnim

Prizemnica u Našicama okružena je prekrasnim zelenilom – stablima, ukrasnim grmovima i cvijećem, a unutrašnjost ispunjena brojnim detaljima i bogatim koloritom u kojem prednjače tamne nijanse

 

 

Već svojom vanjštinom prizemnica u Našicama privlači pažnju jer je okružena prekrasnim i raznolikim zelenilom. Koncept pomno osmišljene okućnice koja se prostire na površini od 1400 četvornih metara, prepune ukrasnih grmova, različitih stabala i cvijeća ponavlja se i u interijeru. Uz puno zelenila u teglama i vazama, ono što prvo možemo zamijetiti je netipičan odabir tamnih boja.

Foto: Privatni arhiv

 

U dizajnerskoj eri bijele i sive, uz koju poneko doda i neki akcent u jarkoj ili tamnoj boji, ovakav interijer, u kojem dominiraju tamne nijanse, doista je rijetkost. No, vlasnici, Marina Ivanišević i njezin suprug odlučili su da zelena, plava, petrolej i topla žuta vode glavnu ulogu, a uz njih tu su i bijela, siva te drvene površine.

Foto: Privatni arhiv

Vlasnici su željeli da njihova kuća ostavlja dojam životnost i vedrine, te da bude topao i ugodan i da se osjeti atmosfera doma. Tome su, pored boja i drvenih površina, uvelike pomogli i brojni detalji.

Foto: Privatni arhiv

Prostorija u koju su uložili najviše pažnje je dnevni boravak, koji je dio otvorene zone koju još čine blagovaonica te kuhinja sa šankom.

Foto: Privatni arhiv

 

Plavi i zeleni zidovi, uz dodatak kutne garniture boje petroleja vrlo dobro funkcionira u jednom prostoru, a veliki saveznik ovakvom odabiru boja bila je prostrana površina te nekoliko vanjskih otvora.

Foto: Privatni arhiv

U dnevnoj zoni, kao i ostatku prostora, kombinirani su različiti stilovi poput skandinavskog, klasike i rustike, koja je najviše zastupljena u bijeloj kuhinji. To je prostoru dalo slojevitost i dinamiku te ga čini vrlo atraktivnim i zanimljivim.

Foto: Privatni arhiv

 

Komentari