FANTASTIČAN MODERNI DUPLEKS: sjajno projektiran dvoetažni dom u neodoljivim nijansama sive

Duplex u nizozemskom pregrađu ima moderan koncept i stil uređenja te se vodi geslom ‘manje je više’. Doista, u ovom životnom prostoru sve je pomno dozirano – od boja, uzoraka pa do namještaja i detalja

 


Kućice u nizu s velikim prozorima bez zavjesa u dnevnom boravku jedan su od zaštitnih znakova nizozemskih predgrađa. Danas postoje i njihove moderne inačice, a ova koju vam predstavljamo je duplex – spojena je samo s jedne bočne strane s drugom, istom takvom kućom.

Foto: Planete Deco

Iako tako ne djeluje, ovaj duplex ne obiluje kvadratima – ukupna površina je oko 120 četvornih metara. Dojmu prostornosti doprinio je minimalistički stil uređenja u kombinaciji sa skandinavskim, dominacija neutralnih nijansi bijele i sive te samo nužni komadi namještaja i tek poneki detalj. Također, ono što je stvorilo dojam većeg prostora jest visoki strop u dnevnom prostoru i galerija na prvoj etaži.


Ulazni prostor je ujedno i dnevni, ali je garderobnim ormarom djelomično odijeljen od ostatka prostora. Kuhinja je smještena ispod galerije, dok je u nastavku jedna spavaća soba te gostinjski toalet i mala kupaonica.

Stepenice iz dnevnog prostora vode na galeriju na kojoj je dodatni, mini dnevni boravak te dvije spavaonice i kupaonica.


Zbog galerije kuća se na prvu doima kao prostor u potkrovlju koji je iskoristio visoki strop za dodatne prostorije. Posebnost mu, osim galerije i tlocrtnog koncepta daju i korišteni materijali – brušeni beton na podovima, veliki prozori i stepenište od čelika, zidovi obloženi sivom opekom….

Foto: Planete Deco

Ovaj dodatak opeke kao i drva donio je toplinu minimalističkom prostoru koji bi se inače doimao prilično hladan. Dodatni adut kuće je zelena okućnica koja nudi život na otvorenom te povezivanje interijera i eksterijera u jedan prostor.

Foto: Planete Deco
Komentari