STAN S MINI VRTOM: interijer od 46m2 nadahnut prirodom savršeno je mjesto za opuštanje

Dvosobni stan površine 46 četvornih metara u Londonu nalazi se u blizini rijeke Temze, a nadahnut je prirodom. Veliki adut svakako je i mali vrt u koji se izlazi iz dnevne zone

 

 

 

U londonskoj četvrti Chelsea, svega nekoliko minuta hoda udaljen od rijeke Temze, dvosobni stan plijeni ne samo svojom dobrom pozicijom, nego i uređenjem.

Ono je nadahnuto prirodom i skandinavskim dizajnom, a tome uvelike potpomažu brojne drvene površine u interijeru, te eksterijer – mali vrt u koji se izlazi iz dnevnog boravka i kuhinje. To je velika prednost stanova u prizemlju, naročito ako ulica nije prometna. Tako se omogućuje da dnevne prostorije gledaju na vrt i imaju divan pogled, a spavaće sobe budu okrenute uličnoj strani i nude miran san.

Foto: Plumguide

Upravo to omogućuje ovaj stan budući da se nalazi u maloj slijepoj ulici, u kojoj je promet vrlo slab. Interijer se sastoji od ulaznog prostora koji je dio dnevne zone – kuhinje i dnevnog boravka povezanih blagovaonicom, zatim spavaće sobe i kupaonice.

Foto: Plumguide

Veliki vanjski otvori u dnevnoj zoni, kao i spavaćoj sobi nude obilje svjetlosti, pa su vlasnici odlučili maksimalno to iskoristiti u dnevnom dijelu stana, ostavljajući prozore bez zavjesa. Stan je tako maksimalno osvijetljen, a ograđeni vrt i zelenilo nude privatnost i zaklonjenost od radoznalih pogleda.

Foto: Plumguide

Većina namještaja rađena je po mjeri, kako bi se iskoristio svaki centimetar prostora u nevelikoj površini. Dominiraju svijetle boje kako bi prostor izgledao veće i svjetlije, a ono što privlači pozornost i čini interijer posebnim jesu različite vrste i nijanse drveta na podovima i namještaju.

Foto: Plumguide

Drvene površine, nerijetko od recikliranog drveta, uz druge prirodne materijale stvaraju toplu i opuštenu atmosferu.

Foto: Plumguide
Komentari