Tipična kuća u nizu krije atraktivan, topao i dinamičan interijer

Iako se svojom vanjštinom ne izdvaja od ostalih u ulici, kuća u nizu u jednom nizozemskom predgrađu skriva vrlo atraktivan interijer, kombinaciju nekoliko stilova – industrijskog, rustikalnog i skandinavskog

 


Kućne u nizu s pročeljima od tamne opeke jedna su od osobitosti Nizozemske. Vodimo vas upravo u jednu takvu kuću, koja se nalazi u predgrađu grada Leidena i pripada tradicionalnoj stambenoj nizozemskoj arhitekturi. Jednostavna vanjština, koja se ničim ne ističe od ostalih kuća u ulici skriva vrlo atraktivnu, ugodnu i lijepu unutrašnjost oko čijeg su se izgleda vlasnici potrudili.

Foto: Funda

Riječ je o obiteljskoj kući površine 145 četvornih metara koja se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja. Raspored je posve očekivan – u prizemlju je otvoreni dnevni prostor koji se sastoji od boravka, blagovaonice i kuhinje, na katu su tri spavaće sobe i garderoba, a u potkrovlju je otvoren prostor koji lako može postati gostinjska soba.

Foto: Funda

Jednostavan ulazni prostor, s praktičnim ugradbenim ormarom vodi u dnevni prostor koji ima otvoreni koncept te ostavlja vrlo topao, dinamičan i funkcionalan prostor. Dekoracije na zidovima – naljepnice s motivima tipičnih nizozemskih uskih kuća te tapeta iza kutne garniture, udružene s originalnom rasvjetom daju prostoru posebnost. Guste i bogate baršunaste zavjese daju dozu elegancije i bezvremenskog štiha prostoru.

Foto: Funda

Dio dnevnog boravka, koji je za nekoliko kvadrata izvučen u dvorište, sadrži i praktičan radni kutak, zavučen u jedan od kutaka što mu omogućava privatnost, a zidovi obojani u prekrasnu kadulja nijansu zelene donose svježinu i smirenost.

Foto: Funda
Komentari