DRVENA KUĆICA OD 26 KVADRATA: funkcionalna i prepuna lijepih detalja

Budući da je u blizini jezera, ova drvena kućica u unutrašnjosti Švedske služi kao vikendica bračnom paru, ali mogla bi, s obzirom na funkcionalnost i opremljenost biti njihov stalni dom, tijekom cijele godine.

 


Montažna drvena kućica inspirirana je tipičnom švedskom gradnjom i njihovim drvenim kućama. Nalazi se u blizini jezera i vlasnicima, bračnom paru, služi kao povremeni dom, vikendima, praznicima i za vrijeme godišnjeg odmora. No tako koncpirana i namještena da može biti i stalni dom, tijekom cijele godine. U njoj se nalaze svi potrebni elementi za život jedne do dvije osobe.

Foto: Hemnet

Kućica površine 26 četvornih metara sastoji se od jedne centralne prostorije s kuhinjom i blagovaonskim stolom unutar koje je odvojen dio za spavanje koji funkcionira i kao sofa te kupaonice. Ljestve iz centralne prostorije vode do dodatno ležaja na galeriji, na kojem mogu spavati dvije osobe.

Foto: Hemnet

Foto: Hemnet


Prostor je iskorišten do posljednjeg centimetra – kuhinja je funkcionalna i ima niz ormarića na koje se nastavlja garderobni ormar, dodatni krevet u ‘prizemlju’ dobro će poslužiti kao gostinjski, a visina je ponudila i krevet na galeriji.

Dodatni adut kućice je izlaz kroz velika vrata na malu decking terasu s garniturom za sjedenje koja vlasnicima služi kao dnevni boravak na otvorenom.

Foto: Hemnet

Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom i odlikuju ga jednostavnost i dominacija svijetlih neutralnih tonova, prije svega bijele, a zatim sive, s nekoliko crnih akcenata. Iako mali i skučen, interijer je ispunjen i šarmantnim detaljima poput metalnih mrežastih mini polica na zidu i satova iznad kuhinjskih elemenata.

Foto: Hemnet

 

 

Komentari