Moderan obiteljski stan na obali: jaki i vedri akcenti doveli su more u interijer

Unatoč jakim i dinamičnim kolorističkim naglascima četverosobni obiteljski stan u Kalinjingradu nije izgubio na prozračnosti, koju su vlasnici željeli postići u svom novom životnom prostoru

 

 


Prostrani četverosobni stan u Kalinjingradu postao je novi dom za četveročlanu obitelj – roditelje i dvoje male djece koji su se iz Moskve odlučili preseliti na obalu Baltičkog mora. Za sjajan izgled stana i originalna rješenja zaslužna je dizajnerica Anna Miklaševska koja je nastojala odgovoriti na zahtjeve klijenata.

Funkcionalan i moderan dizajn, vedra atmosfera, duh Baltika, odvažnije dječje sobe su bili njihovi glavni zahtjevi koji su i više nego uspješno ispunjeni.

 

Foto: Maxim Maximov / Stilist: Alena Garty

Prije osmišljavanja prostora, dizajnerica je redizajnirala tlocrt, učinivši ga pogodnim za obitelj s dvoje djece. Tako je kuhinju potpuno povezala s dnevnim boravkom i blagovaonicom micanjem zida koji ih je dijelio. Također, glavna roditeljska soba povezana je s malom sobom koja je trebala biti treća dječja soba, a koja je sada postala garderoba.

Ostatak stana čini veliki hodnik s ugradbenim ormarima, dvije kupaonice te dvije dječje sobe.

Foto: Maxim Maximov / Stilist: Alena Garty

“Što se tiče stila, imala sam priličnu slobodu i ponuditi neke svoje vizije vezane uz prostor, no oslanjala sam se na neke obavezne točke: svijetao i prozračan interijer, dinamika i vedrina te ugođaj dobrodošlice”, otkriva dizajnerica.

Prozračnost je postignuta namještajem jednostavnog dizajna i ravnih linija te bazom  u neutralnim tonovima, a dinamika i životnost postignuti su dodavanjem boja u vidu akcenata – kadulja zelenoj, ružičastoj, senf žutoj, tirkiznoj, crvenoj… te njihovom kontrastiranju.

Foto: Maxim Maximov / Stilist: Alena Garty

Zahvaljujući boji, naročito žutim i svijetloplavim nijansama u interijer je ušla i ‘morska’ tema, budući da sada obitelj živi na moru. Elementi koji pojačavaju tu atmosferu u dnevnom boravku su unutarnje drvene žaluzine na sklapanje, a u roditeljskoj spavaćoj sobi umjetničke slike unutar štukatura. Veliki vanjski otvori u dječjim sobama poslužili su kao mjesto za odmor koje nudi prekrasna pogled na grad i more.

Foto: Maxim Maximov / Stilist: Alena Garty

 

 

Komentari